Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
30 Dec 2018 | 6854 vizualizari
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata

Imi plac foarte mult nucile umplute si am incercat reteta Oanei de data aceasta. Mi-a ramas aproximativ jumatate din crema, posibil si pentru ca am lungit-o putin cu ciocolata si nuca macinata, dar cel mai probabil pentru ca nu am bagat-o la frigider si am umplut nucile cu ea la temperatura camerei. A fost dificil pentru ca era moale si se mai desfaceau, asa ca va sfatuiesc sa puneti crema un pic in frigider pana cand se mai intareste. Asa a facut si Oana, dar eu ori sunt uituca, ori nu sunt atenta la ce fac si nu m-am gandit sa o pun in frigider la momentul respectiv. Insa, din greseli invatam sau cel putin asa sper ca voi face :D (plus ca frigiderul era full si nici nu cred ca aveam pe unde sa o mai strecor :))) Hotarasem sa scriu ingredientele pe jumatate la crema, dar m-am razgandit. Mai bine sa ramana decat sa nu va ajunga, desi, daca o bagati la frigider sigur nu va mai ramane asa de multa. In rest, au fost foarte bune, dar putine pentru pofticiosii mei, in jur de 30 de bucati. 

Ingrediente

  • Coji de nuci:
  • 300 g faina
  • 50 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 75 g unt topit
  • 75 ml lapte
  • 1/2 lingurita amoniac stins cu 1 lingurita otet
  • Crema:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • esenta de rom
  • 100 g nuca macinata
  • 90 g coji de aluat macinate (atat au ramas)

Mod de preparare

Coji de nuci:

Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.

Se cerne faina intr-un castron (pentru inceput puteti sa cerneti 200 g pentru ca este posibil sa nu intre toata). Se adauga zaharul, esenta de vanilie, oul, sarea, untul topit si racit, laptele si amoniacul stins cu otet. Se amesteca totul cu mana si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se mai adauga faina daca este necesar. Se formeaza o bila din aluat si se pune la rece pentru cel putin jumatate de ora.

Dupa aceea, se incinge o forma pentru nuci la flacara aragazului, se unge cu untura solida si in fiecare gaura se pune cate o biluta de aluat. Se coace aluatul pe ambele parti. Se procedeaza la fel pana cand se termina aluatul.

Cojile de nuci astfel obtinute se curata de aluatul in exces de pe margini cu ajutorul unui cutit.

Restul de aluat se macina la robot.

Crema:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Ouale se mixeaza cu zaharul intr-o craticioara, apoi se pun pe baie de abur pana cand se ingroasa putin, mestecand continuu cu o paleta de silicon. Se adauga untul si ciocolata taiate bucatele si se mesteca pana cand se topesc.  Se ia craticiorul de pe baia de aburi si se adauga esenta de rom si nuca macinata. Se lasa sa se racoreasca, apoi se incorporeaza si restul de aluat macinat.

Se lasa crema sa se raceasca. Dupa aceea, se pune la frigider pentru a se intari putin.

Se umplu cojile de nuci cu crema.

Nucile umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata se pot pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Retete similare

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de Oana

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Aluat : Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se umfla si se albesc. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins in zeama de lamaie. Se adauga treptat faina si...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de gicuta69

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Aluat : Mixam ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste. Adaugam untul moale, amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2018, 11:46
Tare bune...! Nu știu când voi face și eu, dar îmi doresc mult asta...
la 30.12.2018, 11:55
Multumesc, Rodica! Pai sa faci, cu toate ca sunt foarte migaloase
la 30.12.2018, 12:04
Ce bune trebuie sa fie cu ciocolata . Coaja este fina si subtire
la 30.12.2018, 13:02
la 30.12.2018, 14:05
Foarte frumoase!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking