Desert nuga cu alune de padure

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
4 Apr 2021 | 3241 vizualizari
Desert nuga cu alune de padure

Ma bantuie de mult reteta asta pentru ca  si deoarece imi place nuga, chiar daca este foarte dulce

Ingrediente

  • Foi de napoilitana
  • 120 g albus de ou
  • 250 g zahar
  • 250 g miere
  • zeama de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • alune de padure prajite, cu cat mai multe cu atat mai bine ( mi-a fost lene sa mai sparg, dureaza mai mult sa spargi alune decat sa faci nuga)

Mod de preparare

Am pus intr-o craticioara zaharul, mierea si zeama de lamaie si le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba si a atins 120 grade temperatura, am tras de pe foc. Cat timp am facut siropul am pus albusurile cu un praf de sare si am dat drumul la robot sa le mixeze, apoi am adaugat siropul fierbinte si am lasat robotul sa mixeze pana am obtinut un amestec foarte gros. Am adaugat alunele prajite in amestecul obtinut, am omogenizat amestecul si apoi am asezat intre foi de napolitane. Am folosit 4 foi de napolitana de dimensiuni mai mici. Am invelit foile de napolitana in folie alimentara si am dat la frigider pentru 24 de ore, apoi am portionat cu ajutorul unui cutit zimtat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuga cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu ciocolata si portocala

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu ciocolata si portocala

Rupeti ciocolata bucatele, o topiti pe baie de aburi impreuna cu laptele. O lasati sa se racoreasca dupa ce s-a topit. Untul de la temperatura camerei, impreuna cu untura, zaharul brut si sarea,...

Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu migdale macinate si dulceata de caise

Postat de Valclaudia

Fursecuri fragede cu migdale macinate si dulceata de caise

Untul la temperatura camerei se pune impreuna cu ouale, migdalele macinate, coaja de lamaie,zaharul brun, smantana, sarea, praful de copt intr-un castron incapator. Amestecam, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2021, 13:34
Si mie imi place nuga. Si daca e si cu alune, cu atat mai buna!
la 04.04.2021, 14:06
la 04.04.2021, 14:12
Imi place cum ti-a iesit, dar cred ca e tare dulce!
la 04.04.2021, 14:33
Ancutsa, este dulce dar parca totusi nu te lesina, orice dulce se mananca cu limita, nu cu tona...
la 04.04.2021, 17:20

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking