Ingrediente
- Foi de napoilitana
- 120 g albus de ou
- 250 g zahar
- 250 g miere
- zeama de la o lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
- alune de padure prajite, cu cat mai multe cu atat mai bine ( mi-a fost lene sa mai sparg, dureaza mai mult sa spargi alune decat sa faci nuga)
Mod de preparare
Am pus intr-o craticioara zaharul, mierea si zeama de lamaie si le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba si a atins 120 grade temperatura, am tras de pe foc. Cat timp am facut siropul am pus albusurile cu un praf de sare si am dat drumul la robot sa le mixeze, apoi am adaugat siropul fierbinte si am lasat robotul sa mixeze pana am obtinut un amestec foarte gros. Am adaugat alunele prajite in amestecul obtinut, am omogenizat amestecul si apoi am asezat intre foi de napolitane. Am folosit 4 foi de napolitana de dimensiuni mai mici. Am invelit foile de napolitana in folie alimentara si am dat la frigider pentru 24 de ore, apoi am portionat cu ajutorul unui cutit zimtat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuga cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|