Desert Oladi rusesti cu mere

Postat de Ksenya in Dulciuri
1 Mar 2021 | 3887 vizualizari
Desert Oladi rusesti cu mere

Oladi-specific bucatariei rusesti. Foarte apreciate pentru gustul si simplitatea prepararii a acestui desert, precum si pentru ingredientele din  categoria economic. Se pot servi simple cu zahar pudra, iaurt, cu dulceata si smantana, cu miere sau cu lapte dulce condensat. Dupa gustul fiecaruia.
Exista multe variante a prepararii lor insa astazi va prezint varianta pe care o ador cel mai mult.
In reteta de astazi eu n-am adaugat foarte mult zahar in compozitie, deoarece am preferat sa le servesc cu dulceata de zmeura si smantana, in culorile martisorului ca tot 1 martie astazi.
Au iesit rumene si pufoase , cu gust intens de mere.

Ingrediente

  • 2 mere de preferat mai acrisoare spalate ,curatate si taiate cubulete.
  • 2 oua
  • Un pahar de kefir sau iaurt,sana,lapte batut
  • 1 lingura zahar
  • Un pahar faina alba
  • O jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamiae sau otet
  • Un praf sare
  • Ulei pentru prajit.
* pahar- 250 ml

Mod de preparare

Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet.
Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu mixerul pana rezulta un aluat mai gros, vezi foto.
Adaugam merele si omogenizam compozitia.
Intr-o tigaie adaugam 3-4 linguri de ulei; cand s-a incalzit suficient uleiul, cu ajutorul unei linguri adaugam compozitia in tigaie formand astfel ca niste placintele. Coacem la foc mediul acoperit cu capac, 3-4 minute pe o parte si la fel pe calalta parte sau pana se rumenesc frumos.
Se scot pe un prosop de bucatarie pentru a absorbi exesul de ulei.
Oladi sunt gata !
Mai ramane sa va luati o cana de ceai sau lapte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Oladi rusesti cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter

Postat de panacris

Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp se amestecă brânza cu telemeaua, smântâna, ouăle, dulceața de morcovi( rețeta aici: ...

Citeste continuarea

Briose cu banane si nuci

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu banane si nuci

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2021, 15:09
la 01.03.2021, 16:23
Cam bune !!!!
la 01.03.2021, 17:00
mmm super bune!
la 01.03.2021, 17:44
Interesant
la 01.03.2021, 18:58
Bune!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking