Desert orez cu lapte si jeleu de cirese

Postat de mirela0911 in Dulciuri
6 Iul 2017 | 3345 vizualizari
Desert orez cu lapte si jeleu de cirese

Chiar daca e simplu de facut, e un deliciu total. :X Iti vine sa mananci doar tu, fara sa imparti cu altii! :D :))

Ingrediente

  • 1,5 cana orez
  • 3 cani de apa
  • 2 cani lapte
  • un praf de sare
  • 3-4 lg zahar (dupa gust)
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 500 g cirese
  • 3 lg zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lg amidon

Mod de preparare

Ciresele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa deoparte, timp in care se pregateste orezul.

Se spala orezul in mai multe ape, apoi se pune la fiert impreuna cu cele 3 cani cu apa si praful de sare, intr-o oala cu fundul dublu. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fund. Cand aproape a scazut toata apa, se toarna laptele fierbinte, se adauga si zaharul dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade tot laptele, amestecand continuu. Spre final se adauga si coaja rasa de lamaie, se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc si se acopera oala cu un capac pentru cca 5 minute apoi se lasa la racit.

Ciresele se pun pe foc impreuna cu apa si se lasa sa dea cateva clocote. Amidonul se dizolva in putina apa si se toarna peste cirese, amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se pregatesc cupele din care se va servi desertul. Se adauga un rand de orez cu lapte, unul de jeleu cu cirese, din nou orez iar deasupra se pune jeleu de cirese.

Se lasa sa se raceasca bine apoi se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte si jeleu de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose brownie cu crema de ciocolata alba

Postat de GeorgianaGrigorescu

Briose brownie cu crema de ciocolata alba

Topim ciocolata neagra cu cele 125 g de unt.Lasam sa se raceasca. Mixam bine cele 2 oua, adaugam 100 g zahar mixand in continuare pana ouale isi dubleaza volumul. Peste ouale mixate adaugam...

Citeste continuarea

Desert placinta zdrentuita 1 decembrie

Postat de Constelatialeu

Desert placinta zdrentuita 1 decembrie

Mai intai am pregatit umplutura. Intr-un castron am amestecat branza, smantana, zaharul, ouale si vanilia, am omogenizat si la final am adaugat stafidele. Am topit untul, am desfacut foile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2017, 20:27
Nici la ora asta n-aș refuza așa desert
la 06.07.2017, 20:32
Yamiii....vreau si eu!
la 06.07.2017, 20:37
la 06.07.2017, 20:37
Merisor, nici eu!
la 06.07.2017, 20:38
Cristinuta cu drag te servesc!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking