Desert orez cu lapte si jeleu de cirese

Postat de mirela0911 in Dulciuri
6 Iul 2017 | 3361 vizualizari
Desert orez cu lapte si jeleu de cirese

Chiar daca e simplu de facut, e un deliciu total. :X Iti vine sa mananci doar tu, fara sa imparti cu altii! :D :))

Ingrediente

  • 1,5 cana orez
  • 3 cani de apa
  • 2 cani lapte
  • un praf de sare
  • 3-4 lg zahar (dupa gust)
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 500 g cirese
  • 3 lg zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lg amidon

Mod de preparare

Ciresele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa deoparte, timp in care se pregateste orezul.

Se spala orezul in mai multe ape, apoi se pune la fiert impreuna cu cele 3 cani cu apa si praful de sare, intr-o oala cu fundul dublu. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fund. Cand aproape a scazut toata apa, se toarna laptele fierbinte, se adauga si zaharul dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade tot laptele, amestecand continuu. Spre final se adauga si coaja rasa de lamaie, se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc si se acopera oala cu un capac pentru cca 5 minute apoi se lasa la racit.

Ciresele se pun pe foc impreuna cu apa si se lasa sa dea cateva clocote. Amidonul se dizolva in putina apa si se toarna peste cirese, amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se pregatesc cupele din care se va servi desertul. Se adauga un rand de orez cu lapte, unul de jeleu cu cirese, din nou orez iar deasupra se pune jeleu de cirese.

Se lasa sa se raceasca bine apoi se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte si jeleu de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Covrigi polonezi

Postat de rocsi_1612

Covrigi polonezi

Aluatul: Topim untul si il lasam sa se racoreaca, iar laptele il punem pe foc, cat sa fie caldut. Intr-un castronel punem drojdia, 4-5 linguri de lapte si o lingura de faina. Le amestecam,...

Citeste continuarea

Guguluf cu prune

Postat de Dya

Guguluf cu prune

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugand rand pe rand restul ingredientelor: faina cernuta impreuna cu praful de copt, uleiul si laptele, sofranul si scortisoara (sau celelalte esente)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2017, 20:27
Nici la ora asta n-aș refuza așa desert
la 06.07.2017, 20:32
Yamiii....vreau si eu!
la 06.07.2017, 20:37
la 06.07.2017, 20:37
Merisor, nici eu!
la 06.07.2017, 20:38
Cristinuta cu drag te servesc!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking