Desert pachetele cu bezea si nuca

Postat de diaconta in Prajituri
16 Dec 2018 | 5303 vizualizari
Desert pachetele cu bezea si nuca

Chiar nu ştiam cum să le spun acestor prăjiturele delicate,care nu sunt nici fursecuri,nici biscuiţi. Pot doar să vă spun că merită să le încercaţi.Se pregătesc uşor,cu ingrediente puţine.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 200 g unt 82% grasime
  • 200 g smântâna grasa(20% am avut eu)
  • 4 galbenuşuri
  • 60 g zahar
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 100 g nuca macinata

Mai avem nevoie de zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Pentru aluat am pus într-un bol faina amestecata cu sarea, am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari, am adaugat si restul ingredientelor.

Am omogenizat totul. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios si nu prea tare.

Daca e nevoie, mai adaugati faina sau smântâna.

Am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la frigider pentru o ora.

Am pregatit umplutura,am mixat albusurile cu un praf de sare.

Când spuma a devenit ferma am adaugat treptat zaharul, mixând foarte bine.

La final am adaugat nuca prajita si macinata.

Am scos  aluatul de la frigider si am  facut bilute pe care apoi le-am întins sub forma de discuri, cât de subtire am putut.

Daca vi se pare greoi sa procedati asa, puteti sa întindeti o foaie foarte subtire si sa le decupati cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde.

Astfel vor fi uniforme si mai aspectuoase.

Pentru mine au fost ok si asa.

Pe fiecare disc am pus o lingurita de umplutura, am pliat în doua si iar în doua obtinând astfel sferturi de disc.

Le-am pus în tava tapetata cu hârtie de copt si le-am copt la 180 de grade C, 20 de minute.

S-ar putea sa fie suficiente si 15 minute; când s-au colorat pe “talpa”, eu am vrut însa sa fie si bezeaua putin mai crocanta.

Le-am lasat sa se racoreasca putin, apoi le-am pudrat cu zahar.

Asta a fost tot.

Cred ca au iesit vreo 30 de bucati. Acum depinde si cat de mari le faceti.

S-aveţi poftă!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pachetele cu bezea si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert american apple pie

Postat de Oana

Desert american apple pie

Aluat : In bolul cu faina se pune un praf de sare, zaharul si se amesteca putin, apoi se adauga untul rece taiat cubulete si laptele rece. Se framanta cu mana sau la robot, pana se obtine o bila,...

Citeste continuarea

Prajitura cu banane si crema de branza

Postat de xana

Prajitura cu banane si crema de branza

Bananele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu iaurtul, laptele si sucul de lamaie. Albusurile se bat spuma. Faina o amestecam cu bicarbonatul si sarea. Margarina se mixeaza cu zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2018, 20:16
ce mult imi plac
la 16.12.2018, 20:17
Cred ca am sa le pregatesc iar,ca tare bune sunt
la 16.12.2018, 20:18
Woooa! Ce poftă mi-ai făcut!! Ai scos artileria grea, Diuta!! )) Ia să-mi fac și eu
la 16.12.2018, 20:19
Minunate!
la 16.12.2018, 20:29
Ce buneee!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking