Desert pacinta cu foi si crema de portocale

Postat de RuxyRux in Dulciuri
30 Noi 2020 | 3753 vizualizari
Desert pacinta cu foi si crema de portocale

O placinta imbietoare cu parfum si gust delicios de portocale, va invit cu drag!

Ingrediente

Portocala confiata in sirop:

  • coaja de la trei portocale BIO( neaparat)
  • doua cani de apa
  • 1 cana de zahar

Crema de portocale:

  • 850 ml lapte
  • vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 125 gr. zahar
  • 70 gr. amidon
  • 2 portocale BIO coaja si zeama
  • 160 gr. unt

1 pachet de foi de placinta( 400 gr) proaspete

Mod de preparare

Eu am inceput sa fac portocala confiata in sirop cu o seara inainte deoarece va trebui sa stea peste noapte.

Portocala confiata in sirop:

Se curata coaja de la trei portocale BIO, se taie in fasii. Se pune coaja portocalelor in apa si se da un clocot, apoi se scurge apa, se mai pune inca o data cat sa le acopere si se mai da inca un clocot, se varsa imediat printr-o strecuratoare. in acest mod vom scoate amareala din coaja de portocala, nu sariti acest pas.

Peste coaja se pun doua cani de apa rece si o cana de zahar si se tin sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute. se scurge siropul intr-un borcan iar cojile se asaza pe un gratar la racit peste noapte. A doua zi se tavalesc prin zahar( brun am pus eu) si se pun intr-o caserola. Se pastreaza la rece.

Crema de portocala:

Se pregatesc portocalele, se razuie coaja si se stoarce sucul.

Se pun intr-un vas larg galbenusurile impreuna cu zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga si amidonul, se amesteca bine in continuare.

Laptele se infierbanta, se pune si vanilia si se da un clocot, se adauga coaja de portocale se lasa o jumatate de minut apoi se toarna in doua transe peste compozitia de galbenusuri si se amesteca bine cu telul pana la omogenizarea completa.

Se toarna totul inapoi in vasul in care a fiert laptele si se mai tine pe foc pana ce se ingroasa crema  si se clocoteste timp de 1 minut.  Se trage vasul de pe foc si se adauga zeama de portocala, se amesteca bine cu un tel.

Se topeste untul si se pregateste o pensula cu care vom unge foile.

Tava pe care am ales-o are 35/27 si este destul de adanca, am uns-o cu unt topit, am asezat prima foaie am uns cu pensula cu untul topit si apoi inca trei foi procedand in acelasi mod, urmeaza un strat de crema, peste care am asezat portocala confiata taiata in bucati mici ( vezi foto),  apoi repetam de inca trei ori operatiunea, cate patru sau cinci foi unse cu unt topit si deasupra un strat de crema peste care am presarat portocala confiata.

Desigur ultimul strat este cel de foi unse intre ele cu unt. Intepam cu o tepusa de lemn pe toata suprafata si turnam deasupra restul de unt topit.

Foile au fost mai mari decat dimensiunea tavii si le-am incretit ca sa incapa.

Cu un cutit adanc am portionat placinta si am pus-o la copt la cuptorul incins la 180 de grade pentru o ora.

Intre timp am incalzit siropul ( cel ramas de la portocalele confiate) si cand am scos placinta din cuptor l-am turnat deasupra.

Placinta nu mai are nevoie de zahar pudra deasupra fiind suficient de dulce.

Placinta se poate manca si calda dar si rece de la frigider a doua zi.

Este minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pacinta cu foi si crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Retete similare

Cornuri cu branza

Postat de rocsi_1612

Cornuri cu branza

Aluatul: Laptele il punem pe foc pana devine caldut. Drojdia o dizolvam cu o lingura de zahar, 2-3 linguri lapte, o lingura faina, le amestecam bine si lasam sa stea 10 minute intr-un loc...

Citeste continuarea

Desert Orange curd

Postat de mirela0911

Desert Orange curd

Intr-o craticioara de inox cu fundul dublu se pun galbenusurile si zaharul. Se amesteca bine cu un tel apoi se adauga coaja de portocala si sucul de portocale. Se amesteca bine apoi se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2020, 20:53
buna buna
la 30.11.2020, 20:55
Multumesc Motanasule!
la 30.11.2020, 20:58
Oaaaa, ce-aș păpa 2-3 porții...
la 30.11.2020, 20:59
Iti trimit Inisor...e o deliciosenie insiropata! Multumesc mult mult!
la 30.11.2020, 21:06

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking