Ingrediente
- 350 g faina
- 200 ml lapte caldut
- 2 linguri zahar
- 2 lingurite miere
- 1 plic zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanile
- 20 g drojdie
- 30 g unt topit
- 50 g bobite de ciocolata
- un varf de cutit de sare
Mod de preparare
Amestecam intr-un bol faina cu sarea (puteti si sa cerneti faina, dar nu e obligatoriu).
Dizolvam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si le turnam peste faina impreuna cu untul, laptele ramas, mierea si vanilia.
Framantam aluatul 8-10 minute, apoi il intindem cu mana pe masa infainata, presaram deasupra bobitele de ciocolata, rulam si il intindem din nou.
Puteti repeta operatiunea de 2-3 ori, dupa care intindem o foaie de grosimea unui deget si decupam painicile cu gura unui pahar sau cu o forma rotunda.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le coperim cu un prosop si le lasam sa creasca circa 30-40 de minute.
Inainte sa le dam la cuptor puteti sa le ungeti deasupra cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte.
Se coc circa 30 de minute la 180-200 de grade.
Se scot pe un gratar si dupa ce s-au racit se pot pudra cu zahar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
|