Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen

Postat de Corina33 in Dulciuri
3 Dec 2015 | 18169 vizualizari
Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen

Vazut, placut, incercat...si foarte bine am facut, sunt super pufoase, bune la mic dejun, la pachetel sau langa o cafea, ceai sau cana cu lapte! 

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite miere
  • 1 plic zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanile
  • 20 g drojdie
  • 30 g unt topit
  • 50 g bobite de ciocolata
  • un varf de cutit de sare

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol faina cu sarea (puteti si sa cerneti faina, dar nu e obligatoriu).

Dizolvam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si le turnam peste faina impreuna cu untul, laptele ramas, mierea si vanilia.

Framantam aluatul 8-10 minute, apoi il intindem cu mana pe masa infainata, presaram deasupra bobitele de ciocolata, rulam si il intindem din nou.

Puteti repeta operatiunea de 2-3 ori, dupa care intindem o foaie de grosimea unui deget si decupam painicile cu gura unui pahar sau cu o forma rotunda.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le coperim cu un prosop si le lasam sa creasca circa 30-40 de minute.

Inainte sa le dam la cuptor puteti sa le ungeti deasupra cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte.

Se coc circa 30 de minute la 180-200 de grade.

Se scot pe un gratar si dupa ce s-au racit se pot pudra cu zahar.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert painici cu ciocolata - Schoco Brötchen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Croissante cu gem de caise

Postat de katty

Croissante cu gem de caise

Punem  la foc laptele,apa, zaharul si untul si amestecam pana zaharul si untul se topesc si este atat de alda incat sa putem tine degetul in amestec fara sa ne ardem. Amestecam faina cu...

Citeste continuarea

Alba ca Zapada (reloaded)

Postat de Constelatialeu

Alba ca Zapada (reloaded)

Foi: Intr-un castron punem zaharul, oul, sarea, osanza si omogenizam, adaugam amoniacul, laptele si faina, putin cate puti si incepem sa amestecam bine , sa nu formam cocoloase. CAnd am obtinut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2015, 11:41
Asa de frumoase iti ies
la 03.12.2015, 11:42
Doamne, direct la favorit le pun. Ți-am mai zis io, tare frumușele au crescut!
la 03.12.2015, 11:49
Ce frumoase sunt!
la 03.12.2015, 11:50
iar ma pui sa fac,io cum vad,cum fac))
la 03.12.2015, 11:56
vai de mine ce bunatate : biig like

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking