Ingrediente
- 600 gr. faina
- 600 ml. de lapte caldut
- 100 ml. de unt topit si racit, iar circa 50 gr. unt pentru prajit
- 4 oua separate
- 1plic de praf de copt
- 400 gr. Fineti
- 200-300 gr. de afine
Mod de preparare
Pentru a pregati pancakes, avem nevoie in primul rand nevoie de trei boluri.
In primul bol amestecam faina cu praful de copt si il lasam deoparte.
In al doilea bol adaugam laptele caldut, cele 4 galbenusuri si untul topit si amestecam energic cu un tel.
In treilea bol adaugam cele 4 albusuri si le mixam pana devin spuma tare.
Adaugam in primul bol compozitia de lapte oua si unt si amestecam energic cu un tel pana compozitia devine omogena.
La final adaugam spuma de albusuri si amestecam cu o spatula cu miscari largi de jos in sus.
Intr-o tigaie cu diametrul de 16 cm, vom adauga putin unt si il lasam se sa topeasca,iar mai apoi adaugam din compozitie si punem un capac deasupra.
Vom lasa tigaia la foc mic, iar dupa circa 4-5 minute vom incerca cu o scoitoare sa vedem daca s-a facut, in cazul in care scobitoare iese curata, atunci puteti sa intoarceti pancake-ul pe cealalta parte si sa il lasati cateva minute sa se rumeneasca putin.
Vom proceda astfel cu toata compozitia.
Asamblare:
Vom pune primul pancake, iar un cutit vom intinde Fineti, punem al doilea pancake si procedam astfel pana la al patrulea pancake.
La ultimul pancake intindem Fineti si adaugam afine din belsug.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pancakes cu fineti si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|