Ingrediente
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 50 g unt topit
- 250 g faina
- 200 ml lapte
- 1/2 plic praf de copt
- 1 borcan Nutella
Mod de preparare
Ouale se separa si albusurile se bat spuma. Separat se bat galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si untul topit si se mixeaza pana cand se topeste zaharul. Se adauga apoi alternativ laptele si faina amestecata cu praf de copt, se omogenizeaza apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor cu o spatula. Se incinge o tigaie antiaderenta (eu am o tigaie cumparata de la Pepco si e foarte buna) si se pune cu o lingura compozitia pentru clatite pufoase. Peste compozitia de pancake se pune o lingurita Nutella, apoi se acopera cu inca o lingura de compozitie pentru pancake. Cand incep sa apara mici bule la suprafata, se intorc clatitele cu o paleta si se mai lasa maxim 2 minute. Ele trebuie sa aiba o culoare frumoasa brun-aurie, sa nu fie arse. Se servesc simple sau cu sirop de artar, daca va place. Eu nu ma dau in vant dupa el.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pancakes umplute cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|