Desert pandispan cu iaurt, branza si visine

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
13 Iun 2017 | 5484 vizualizari
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine

Atat de pufos, umed si bun este acest pandispan (si dulce-acrisor)... pot confirma bucatarasii care l-au gustat la picnic :D

Ingrediente

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 140 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 150 g iaurt grecesc (10% grasime)
  • esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 1  plic de praf de copt (10 g)
  • 500 g visine fara samburi din compot
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea.

Galbenusurile, uleiul, branza pufoasa cu smantana, iaurtul si esenta de vanilie se amesteca, se toarna peste compozitia cu albusuri si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula din silicon. Doua treimi din visine se incorporeaza in aluat, dupa care compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Peste pandispan se presara restul de visine, apoi se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca inainte de servire. Se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu iaurt, branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Postat de mirela0911

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Aluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului...

Citeste continuarea

Eclere cu crema de ananas

Postat de andaoana

Eclere cu crema de ananas

Coji: Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina amestecand energic . Amestecam pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2017, 11:22
Daaa, a fost tare bun! Mie chiar mi-a placut.
la 13.06.2017, 11:22
la 13.06.2017, 11:28
Ce bine arata, sigur e si foarte bun!
la 13.06.2017, 11:32
Iamiii, visineee!
la 13.06.2017, 13:10
Asta-i treaba cu vi`si`ne...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking