Ingrediente
- 8 oua
- 8 linguri de ulei
- 350 gr zahar
- 300 gr faina
- esenta de vanilie
- o lingura de cacao
- un praf de sare
- zahar pudra (pentru ornat)
Mod de preparare
1. Se bat albusurile spuma cu sarea si treptat cu zaharul, timp de 20-25 minute.
2. Se adauga uleiul cate putin, amestecand usor cu lingura de jos in sus. Apoi se aduga galbenusurile unul cate unul, vanilia si faina cate putin, amestecand foarte incet. Din compozitia rezultata se opresc trei linguri pe care le amestecam cu cacaua.
3. Se unge forma cu unt si apoi se tapeteaza cu faina (sau direct cu hartie de copt), se toarna compozitia, peste care se adauga aluatul cu cacao si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.
4. Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa inca 10 minute. Apoi il scoatem, il lasam putin sa se racoreasca, dupa care il punem pe un gratar metalic sa se raceasca de tot.
5. La final il pudram cu zahar pudra.
Este un delicios pandispan cu invelis crocant si usor de facut.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan perfect" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (70)
|