Prajitura cu piure de dovleac

Postat de Oana in Prajituri
8 Dec 2015 | 4612 vizualizari
Prajitura cu piure de dovleac

Pandispan aromat si dulce, care se potriveste perfect cu sezonul rece!

Ingrediente

    • oua – 4 buc
    • zahar – 300 g
    • piure de dovleac – 500 g
    • ulei – 200 ml
    • apa – 100 ml
    • faina – 550 g
    • praf de copt – un plic
    • scortisoara – 1 lingurita cu varf
    • nucsoara – ½ lingurita
    • ghimbir – ½ lingurita
    • un praf de sare

Mod de preparare

  • Separa ouale si mixeaza albusurile spuma cu zaharul, pana obtii o bezea tare

  • Amesteca galbenusurile cu piureul de dovleac, apoi adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana obtii o compozitie cremoasa

  • Adauga apoi apa, tot in fir subtire

  • Amesteca faina cu un praf de sare, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si praful de copt si incorporeaza usor in crema de dovleac

  • Pune apoi bezeaua, putin cate putin, si amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana se omogenizeaza bine

  • Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia

  • Coace prajitura la 180 de grade, pentru 30-40 de minute si fa testul cu scobitoarea

  • Lasa prajitura la racit si pudreaz-o apoi cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Prajitura cu dovleac

Postat de andaoana

Prajitura cu dovleac

Masuram cu aceiasi cana toate ingredientele. Dovleacul placintar il coacem si il facem piure . Eu am avut 2 cani de 200 ml de piure de dovleac . Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone

Postat de lucy2002

Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone

Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi maresc volumul. Dupa ce si-au marit volumul, adaugam in fir subtire uleiul si omogenizam, se adauga piureul de dovleac, esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2015, 12:53
Vasăzică aşa, se merge pe "crimă" prin imagini, da? Bineee, lasă, c-o veni şi vremea mea, o să descriu fiecare gust simţit. )
Faină treabă, mai ales că pandişpanul, indiferent cu ce e "mânjit", e pe gustul meu.
la 08.12.2015, 12:53
ce bine arata
la 08.12.2015, 12:55
la 08.12.2015, 13:04
Super buna
la 08.12.2015, 13:05

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking