Prajitura cu piure de dovleac

Postat de Oana in Prajituri
8 Dec 2015 | 6640 vizualizari
Prajitura cu piure de dovleac

Pandispan aromat si dulce, care se potriveste perfect cu sezonul rece!

Ingrediente

    • oua – 4 buc
    • zahar – 300 g
    • piure de dovleac – 500 g
    • ulei – 200 ml
    • apa – 100 ml
    • faina – 550 g
    • praf de copt – un plic
    • scortisoara – 1 lingurita cu varf
    • nucsoara – ½ lingurita
    • ghimbir – ½ lingurita
    • un praf de sare

Mod de preparare

  • Separa ouale si mixeaza albusurile spuma cu zaharul, pana obtii o bezea tare

  • Amesteca galbenusurile cu piureul de dovleac, apoi adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana obtii o compozitie cremoasa

  • Adauga apoi apa, tot in fir subtire

  • Amesteca faina cu un praf de sare, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si praful de copt si incorporeaza usor in crema de dovleac

  • Pune apoi bezeaua, putin cate putin, si amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana se omogenizeaza bine

  • Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia

  • Coace prajitura la 180 de grade, pentru 30-40 de minute si fa testul cu scobitoarea

  • Lasa prajitura la racit si pudreaz-o apoi cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Postat de oanapl

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se...

Citeste continuarea

Prajitura cu dovleac

Postat de andaoana

Prajitura cu dovleac

Masuram cu aceiasi cana toate ingredientele. Dovleacul placintar il coacem si il facem piure . Eu am avut 2 cani de 200 ml de piure de dovleac . Curmalele le-am pus la hidratat in apa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2015, 12:53
Vasăzică aşa, se merge pe "crimă" prin imagini, da? Bineee, lasă, c-o veni şi vremea mea, o să descriu fiecare gust simţit. )
Faină treabă, mai ales că pandişpanul, indiferent cu ce e "mânjit", e pe gustul meu.
la 08.12.2015, 12:53
ce bine arata
la 08.12.2015, 12:55
la 08.12.2015, 13:04
Super buna
la 08.12.2015, 13:05

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking