Desert pandispan pufos cu nuca

Postat de eumimi in Prajituri
20 Apr 2017 | 16768 vizualizari
Desert pandispan pufos cu nuca

Un pandispan minunat, foarte pufos si care a disparut din tava imediat!

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250-300 g faina
  • 6 lingui de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 linguri de cacao
  • zahar pudra
  • nuca

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul impreuna cu plicul de zahar vanilat si se bat in continuare, pana cand devin ferme si nu aluneca din castron. Galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei si se adauga peste albusuri. Se incorporeaza usor cu o spatula. Se adauga faina si praful de copt.

Compozitia se imparte in 2 parti egale. Intr-una dintre parti, se adauga si cacao.

Tava se tapeteaza cu hartie de copt si trecem la urmatorul pas. Turnam uniform compozitia alba, astfel incat sa se extinda in toata tava, apoi punem peste ea  compozitia maro. Putem sa face si model. Adaugam nucile deasupra.

Se da la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Presaram imediat ce este gata si zaharul pudra si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan pufos cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mere si aluat razuit

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si aluat razuit

Pentru aluat, mixezi într-un bol toate ingredientele, mai puțin făina. Adaugi apoi făina și mixezi doar câteva secunde, fără să frămânți mult. Este vorba de un aluat...

Citeste continuarea

Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti

Postat de mirela0911

Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti

Crema de caramel si biscuiti: Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu. Cand se topeste tot zaharul si devine auriu, se toarna apa, avand grija la aburii care ies si se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2017, 11:48
Măi,măi ce hărnicuță!
la 20.04.2017, 11:50
Daa, am prajiturit impreuna cu mama
la 20.04.2017, 12:07
Arată ca al mamei mele ! Sigur e bun!
la 20.04.2017, 12:11
bun
la 20.04.2017, 12:25
Merci! Este delicios!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking