Desert Panna Cotta cu capsuni

Postat de ancutsa in Dulciuri
13 Mai 2020 | 1677 vizualizari
Desert Panna Cotta cu capsuni

Culorile Italiei la pahar, într-un desert de vară delicios și aromat.

Ingrediente

  • Pentru Panna Cotta:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 200 ml lapte,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • Un praf de sare,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie,
  • 8 g gelatină + 3 linguri apă rece,
  • Pentru sosul de căpșuni:
  • 500 g căpșuni,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 100 ml apă
  • Decor:
  • Frunze de mentă, după gust,
  • 4 sticksuri de ciocolată cu mentă

Mod de preparare

 

Se hidratează gelatina în apă rece.

Se înfierbântă frișca și laptele (în lapte am adăugat un praf de sare, îndulcitorul și vanilia) într-o crăticioară, pe foc mic. Folosiți un termometru pentru bucătărie. Când amestecul ajunge la 50 de grade, se dă de pe foc (dacă se înfierbântă mai tare, se va tăia frișca, eu am avut o frișcă lichidă UHT).

Se adaugă gelatina în amestecul de lapte, se amestecă bine, apoi se strecoară, pentru a evita eventualele cocoloașe de gelatină.

Se așază paharele într-o tavă, pregătită cu un șervet de bucătărie, astfel încât paharele să stea înclinate.

Se toarnă din amestecul de lapte cu frișcă în pahare, astfel încât să le umplem pe jumătate. Se dă tava la frigider, să se închege amestecul (aprox 2h).

 

Cât se răcește crema la frigider, se pregătește sosul de căpșuni.

Se spală căpșunile, apoi se îndepărtează codițele. Se pun fructele într-o crăticioară cu îndulcitorul lichid și apa. Se fierb pe foc mic, până scad un pic (aprox 10 minute). Se pasează la blender. Se obține un sos, care apoi se trece prin strecurătoare, pentru a scăpa de semințe și a fi cât mai fin.

Se dă și sosul la frigider până la montare.

 

Montare și Decor:

Se scot paharele, se toarnă sosul de căpșuni.

Se garnisește cu frunze de mentă proaspătă și sticksuri de ciocolată cu mentă.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/panna-cotta-cu-capsuni.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Panna Cotta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Postat de oanapl

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute.  Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul...

Citeste continuarea

Panna Cotta cu cafea si ciocolata

Postat de ancutsa

Panna Cotta cu cafea si ciocolata

  Se pune gelatina la hidratat într-un bol cu apă rece. Se înfierbântă frișca lichidă împreună cu laptele (până la 50 de grade), într-un ibric,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2020, 15:42
la 13.05.2020, 19:05
Multumesc, Motan!
la 13.05.2020, 20:05
Delicioasa
la 13.05.2020, 20:06
Ce bine arataaa!
la 13.05.2020, 20:13
Buna!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking