Panna Cotta cu cafea si ciocolata

Postat de ancutsa in Dulciuri
13 Mai 2020 | 1355 vizualizari
Panna Cotta cu cafea si ciocolata

Un desert delicios, în varianta cu cafea și ciocolată.

Ingrediente

  • Pentru Panna Cotta:
  • 300 ml frișcă lichidă,
  • 400 ml lapte,
  • 5 g pudră de vanilie,
  • 40 g cuvertură de ciocolată neagră,
  • 2 lingurițe cafea solubilă (ness),
  • 12 g gelatină granule + 4 linguri apă rece,
  • Pentru decorațiuni:
  • 30 g cuvertură de ciocolată neagră

Mod de preparare

 

Se pune gelatina la hidratat într-un bol cu apă rece.

Se înfierbântă frișca lichidă împreună cu laptele (până la 50 de grade), într-un ibric, se dă de pe foc. Se adaugă gelatina și se amestecă bine.

 Se împarte compoziția în două: 250 ml se amestecă cu ciocolata neagră și cafeaua solubilă (ness) și se amestecă bine, să se topească ciocolata, acesta va fi stratul de jos, cel maro și mai mic. 450 ml se amestecă doar cu pudra de vanilie, acesta va fi stratul de deasupra și cel mai mare.

 Se toarnă în primul rând amestecul de cafea solubilă și ciocolată în paharele sprijinite cu prosoape de bucătărie, într-o tavă, pentru a sta înclinate.

 Se dau la frigider pentru 2 ore, timp în care compoziția albă rămâne pe masă, fără probleme.

În acest timp, se pregătesc câteva decorațiuni de ciocolată, topind 30 g cuvertură de ciocolată neagră, pe baie de abur și turnând-o într-un poș pregătind cu un dui rotund foarte subțire, cu care să putem desena diferite forme pe o hârtie de copt. Se dau decorațiunile la congelator, până la utilizare.

 Se scot cupele, se așază normal, se toarnă partea albă ușor, fără să deranjăm stratul de cafea. Se dau la frigider încă 2 ore.

În momentul servirii, se adaugă și decorațiuni de ciocolată.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/panna-cotta-cu-cafea-si-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu "peripetii"

Postat de brunetica

Tort cu "peripetii"

Incepem cu primul blat. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem spuma cu zaharul si adaugam uleiul si esenta de rom, dupa care le...

Citeste continuarea

Desert panna cotta cu cafea si ciocolata

Postat de ctlina

Desert panna cotta cu cafea si ciocolata

Amestecati bine gelatina pudra cu 50 ml de lapte de migdale rece. Intr-o cratita incalziti restul de lapte cu smantana, indulcitorul si cafeaua.  Amestecati si cand da sa fiarba varsati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2020, 14:34
la 13.05.2020, 15:20
Multumesc, Motan!
la 13.05.2020, 19:55
Mmm, suna bine ca este cu cafea!
la 13.05.2020, 20:07
Nu-s fana cafea dar in deserturi imi place
la 13.05.2020, 20:11
Bun!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking