Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Postat de oanapl in Prajituri
27 Iun 2021 | 2635 vizualizari
Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Pentru că e foarte cald în casă în această perioadă, am evitat să mai pornesc cuptorul. Dacă e weekend neapărat pregătesc un desert. De data aceasta am pregătit un desert rapid cu băutură bio de ovăz Naturli fără gluten, fără zahăr adăugat, cu aromă naturală de vanilie. Acesta este un produs vegan. Daca doriți să fie de post trebuie să folosiți agar-agar în locul gelatinei. Eu am căutat dar nu am găsit la magazinele din cartier. Inițial am pregătit 4 pahare în care am pus panna cotta, dar deoarece nu am calculat bine cantitatea de căpșuni, unul dintre pahare l-am umplut cu jeleu de căpșuni doar pe jumătate, astfel încât nu l-am mai pozat. În cantitățile trecute mai jos am trecut mai multe căpșuni decăt am folosit eu. eu am folosit 500g, dar vă sfătuiesc să folosiți 800g căpșuni curățate.

Ingrediente

  • 400 ml băutură bio de ovăz 
  • 10 g gelatină pudră
  • 30 ml apă
  • 70 g zahăr măcinat
  • 1 lingură esență de vanilie
  • pentru jeleu:
  • 800 g căpșuni curățate
  • 50 g zahăr
  • 30ml apă
  • 10g gelatină pudră

Mod de preparare

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute. 

Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul măcinat, amesteci bine și pui oala la fiert la foc mic și lași să fiarbă 2 minute, până când se topește zahărul. Lași compoziția să se răcească complet. Topești gelatina pe baie de aburi și apoi o amesteci bine cu  băutura bio de ovăz Naturli. Pui compoziția în 4 pahare (care sunt puse înclinate într-o tavă) după care bagi tava cu paharele la frigider pentru circa 2-3 ore.

Pentru jeleul de căpșuni, cureți, speli și tai căpșunile, le pui într-o cratiță, adaugi peste ele zahărul și le pui la fiert pentru 2-3 minute, apoi iei cratița de pe foc și lași compoziția să se răcească. După ce s-a răcit pasezi cu un blender.

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute. Topești gelatina pe baie de aburi și apoi o amesteci bine cu căpșunile.

Scoți paharele din frigider și torni compoziția de căpșuni în pahare. Lași la frigider pentru 2-3 ore și apoi servești panna cotta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert panna cotta cu capsuni la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Rulada cu ciocolata si cirese

Postat de Alina26

Rulada cu ciocolata si cirese

Pregatim crema: 1.Punem laptele le inclzit cu esenta de vanilie.Frecam zaharul cu galbenusurile,pana devine cremos,adaugam amidonul si treptat,treptat laptele cald mestecand cu un tel....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si fructe uscate

Postat de eumimi

Desert prajitura cu  branza si fructe uscate

Mixam ouale cu zaharul. Adaugam branza sfaramata daca este proaspata sau data pe razatoare daca este mai tare. Adaugam faina, praful de copt, nuca de cocos, coaja rasa de portocala, nuca si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2021, 23:32
la 28.06.2021, 03:52
Yumii! 😘
la 28.06.2021, 06:16
la 28.06.2021, 07:05
la 28.06.2021, 08:15
Super răcoritor desert!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking