Ingrediente
- Ingrediente Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca
- 250 grame branza de vaci
- 1 ou
- 4 linguri de zahar
- esenta de vanilie
- 4 linguri de faina
- 3 linguri de gris
- 25 gr de unt
- 100 gr de pesmet
- 50 gr zahar
Mod de preparare
Cum se prepara Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca
Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu ajutorul unei spatule omogenizam bine compozitia.
Luati din compozitia de branza si formati bilute mici, de marimea unei nuci. Mainile trebuie sa fie infainate.
Intr-o cratita punem 2 litri de apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa fierbe punem bilutele formate in cratita. Amestecam cu ajutorul unei spatule.Lasam papanasii la fiert pana cand incep sa se ridice la suprafata apei.
Ii scoatem pe rand cu ajutorul unei spatule si ii scurgem bine de apa.Intr-o tigaie topim untul si adaugam pesmetul. Lasam tigaia pe foc cateva minute pana cand pesmetul isi schimba culoarea.Adaugam zaharul si amestecam.
Compozitia rezultata o turnam pe un platou si tavalim papanasii fierti astfel incat sa fie bine acoperiti cu pesmet.
Incearca si varianta de Papanasi moldovenesti sau reteta de Papanasi pufosi cu smantana.
Iti recomandam si varianta de Papanasi cu gem de caise absolut deliciosi si pufosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti, cu branza de vaci - Reteta munteneasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|