Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci

Postat de simona72 in Dulciuri
16 Mai 2019 | 5032 vizualizari
Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci

Ei bine, aceasta este varianta mai light a papanasilor prajiti. Eu ii gasesc pe acestia ca seamana foarte bine cu galustele cu prune sau gombitii.   Eu ii gasesc mai pufosi si se gatesc mai usor si mai rapid ca si galustele.  Merita sa incercati si varianta asta de papanasi sau galuste, sau cum vreti voi sa le spuneti… "retete pentru mese in familie" 

Ingrediente

  • 300 gr branza dulce de vaci (de la Lidl am folosit eu)
  • 3 linguri zahar alb
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 150 gr griș
  • ½ lingurita de bicarbonat
  • 1-2 linguri faina alba
  • Pentru rumenit:
  • 100 gr pesmet 3 linguri zahar brut
  • ½ lingurita scortisoara
  • Pentru servit:
  • Siropul sau toping-ul preferat
  • Smantana sau iaurt gras grecesc

Mod de preparare

Daca folositi o branza de vaci mai uscata, este nevoie sa o desfaceti (zdrobiti) cu furculita. Se adauga oul, sarea, zaharul si vanilia si se amesteca. Apoi se adauga si ingredientele uscate, adica grisul pentru inceput, se amesteca pana se incorporeaza complet, apoi se pune 1 lingura faina si bicarbonat. Se amesteca iar, daca aluatul nu este bine legat, se mai adauga inca 1 lingura faina. Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute (grisul va absorbi din umiditate).

Intre timp putem sa pregatim pesmetul: intr-o tigaie teflonata se pune pesmetul. Daca vreti, puteti sa puneti 1-2 linguri ulei sau unt. Eu prefer simplu, fara pic de grasime. La foc mic se prajeste pesmetul, se amesteca constant pana devine rumen. La final se adauga zaharul si scortisoara. Zahar se adauga in functie de cat de dulce doriti. Pentru ca eu am folosit si un toping, nu am indulcit foarte tare pesmetul.

Se pune la fiert o oala cu multa apa si 1 lingurita sare.

Cu mainile umede si cu o lingurita se ia din aluat si se formeaza bilute. Cand apa clocoteste, se pun papanasii in apa. Dupa ce s-au ridicat la suprafata, se lasa sa fiarba 5 minute la flacara mica si cu capacul pus pe jumatate. Se scot cu o spumiera pe o tava. Imediat dupa ce au fost scosi se tavalesc prin pesmet. Se servesc calzi sau reci, cu sirop sau toping, cu smantana sau iaurt gras grecesc. La fel de buni sunt si daca-i serviti simpli, depinde de gustul fiecaruia. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi fierti cu branza dulce de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura panza de paianjen

Postat de CameliaComan

Prajitura panza de paianjen

Intr-un bol incapator punem faina, cele 3 linguri de cacao, praful de copt, zaharul si praful de sare. Amestecam cu o lingura.  Adaugam lingurita de otet, esenta de vanilie, cele 5 linguri...

Citeste continuarea

Gogosi pufoase

Postat de Sim0naWorld

Gogosi pufoase

Laptele impreuna cu zaharul se pun intr-un vas pe foc, amestecand usor pentru a e dizolva zaharul. Se lasa putin sa se raceasca - trebuie sa fie caldut, apoi se adauga drojdia. Intr-un bol se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2019, 12:15
Deliciosi!
la 16.05.2019, 12:35
buni buni
la 16.05.2019, 12:40
Deliciosi!
la 16.05.2019, 13:36
Exact asta am si eu in meniu azi )
la 16.05.2019, 17:45
Cred ca ai fiert cam greu daca au fost de vaca....

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking