Ingrediente
- 200 ml lapte condensat( cel gros care curge ca mierea, va rog nu incercati sa il inlocuiti cu altceva, pastrati reteta pana ce faceti rost de el, se gaseste cu usurinta pe internet, in magazine nu stiu sa va spun exact.)
- 300 ml frisca lichida naturala (neindulcita neaparat, altfel va iesi prea dulce)
- 400 gr. (1 borcanel ) de crema de ciocolata alba vanilata ( eu am pus Nusco)
- 1 cana de alune de padure crude (daca doriti, le puteti carameliza)
- 250 gr. mascarpone
- o forma de chec
Mod de preparare
Timpul de preparare este scurt, insa asteptarea face diferenta, va trebui sa stea o zi intreaga la congelator sau peste noapte.
Intr-o tigaie, punem alunele si le tinem pe foc mic 3 minute, miscand usor pe flacara pana capata aroma. Racim alunele si le facem pudra la robot.
In bolul mare al mixerului, punem laptele condensat si crema de ciocolata si mixam un minut, adaugam frisca lichida si mixam inca un minut si mascarpone si mixam din nou un minut.
Punem si pudra de alune (jumatate din ea) si amestecam bine (puteti opri si pentru decor).
Tapetam cu folie de prospetime o forma de chec si turnam compozitia, apoi o punem la congelator, minim sase ore.
Rasturnam pe un platou, scoatem folia si o punem din nou in forma de chec unde o vom pastra pana se termina.
Scoatem forma taiem felia dorita si o decoram cu pudra de alune si bucati intregi.
E minunata, cremoasa, delicioasa, asa cum ii sade bine unei inghetate de casa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert parfait de ciocolata alba si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|