Desert pasca cu branza si ciocolata

Postat de oanapl in Prajituri
15 Apr 2018 | 3582 vizualizari
Desert pasca cu branza si ciocolata

"Bunatati de Paste" Anul acesta am pregătit pentru masa de Paște, o pască cu brânză și ciocolată. Pozele nu sunt tocmai reușite deoarece le-am făcut cu telefonul (am trimis aparatul foto la "doctor"), dar pasca a fost delicioasă și a dispărut rapid din farfurii.

Ingrediente

  • Cema de brânză:
  • 700 g brânză
  • 200 g smântână
  • 170 g zahăr măcinat
  • 100 g stafide
  • 2 ouă
  • esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • 1 praf de sare
  • 70 g făină
  • Crema de ciocolată:
  • 130 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 100 g nucă măcinată
  • 2 ouă
  • esență de rom
  • un praf de sare
  • 25 g făină

Mod de preparare

Mai întâi pregătește crema de ciocolată. Pune la fiert laptele cu zahărul și cacaua pentru 5 minute. Lasa acest sirop la răcit. Mixeaza ouăle bine și adauga siropul, nuca măcinată, făina, esența de rom și un praf de sare.

Separat, amesteca brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de vanilie și coaja rasă de la o lămâie (spălată bine și ștearsă cu un prosop absorbant). Adauga făina și omogenizeaza.
Cele 2 albușuri bate-le bine cu un praf de sare si adauga-le peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Adauga stafidele și omogenizeaza.
Toarna crema de brânză în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt (pe margini). Toarna crema de ciocolată deasupra.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-45 de minute. 
Când trece testul cu scobitoarea, scoate pasca din cuptor și las-o să se răcească complet în tavă, apoi trece ușor un cuțit pe marginile tăvii și desfa inelul de la tavă. O  poti felia cand este racita complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se...

Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Aluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2018, 18:26
la 15.04.2018, 18:28
la 15.04.2018, 18:52
place
la 15.04.2018, 18:52
la 15.04.2018, 19:15
Buna, pe gustul meu!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking