Ingrediente
- Pentru blat:
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 100 g unt
- 150 ml lapte
- 150 g făină albă
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- Pentru umplutură:
- 700 g brânză de vaci
- 120 g zahăr
- 4 ouă
- 100g smântână
- esență de vanilie
- 50g griș
- 100 g stafide
- Pentru glazură:
- 120 g ciocolată amăruie
- 50 ml lapte
Mod de preparare
Blatul:
Mixezi bine oul cu zahărul măcinat și un praf de sare. Când și-a dublat volumul, adaugi untul la temperatura camerei, omogenizezi, apoi torni laptele. Separat, amesteci făina cu praful de copt și cacaua, apoi adaugi amestecul și omogenizezi bine. Torni 3/4 din compoziție într-o tavă rotundă cu pereți detașabili (de 23 cm), tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 12 minute.
Crema: Între timp, pregătești umplutura. Separi albușurile de gălbenușuri.
Mixezi brânza cu zahărul măcinat, gălbenușurile și smântâna cu ajutorul unui blender vertical. Adaugi esența de vanilie și grisul și albușul bătut spumă tare și omogenizezi ușor. La final adaugi stafidele.
Scoți tava din cuptor și torni brânza, iar deasupra, pui restul de compoziție din blat. Dai din nou tava la cuptor și lași aproximativ 50-60 de minute până când trece testul cu scobitoarea. Lași să se răcească în tavă, apoi transferi pe un platou.
Ciocolata amăruie mărunțită o pui într-un ibric, împreună cu laptele și o lași până se topește și se omogenizează. Ungi pasca cu glazura de ciocolată.
O lași la frigider câteva ore și o servești.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|