Desert pasca cu ciocolata

Postat de RODIMUR in Dulciuri
12 Mai 2021 | 2907 vizualizari
Desert pasca cu ciocolata

Deși aveam de mult timp două rețete de pască cu ciocolată, anul acesta am făcut pentru prima dată așa ceva. Mi-a trebuit ceva timp ca să mă gândesc cum să modific rețetele, ce ingrediente să adaug și în ce cantități, pentru ca pasca să fie mai delicioasă. Majoritatea păștilor pe care le-am gustat erau de fapt cu cacao și mai puțin cu ciocolată, deși aveau acest nume...În plus, erau mult prea amare, pentru gustul meu. Așa că acum am folosit ciocolată cu lapte, iar păscuțele au ieșit așa cum îmi plac mie... Din ingredientele de mai jos am făcut două păscuțe cu diametrul de 20 cm. Rețete pascale

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 grame de făină albă
  • 125 grame de zahăr tos
  • 15 grame de drojdie proaspătă
  • 3 gălbenușuri
  • 175 ml de lapte cald
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • esență de rom
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru umplutură:
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare extrafină
  • 125-150 grame de zahăr tos
  • 100 grame de unt
  • 200 grame de ciocolată cu lapte
  • 100 grame de făină albă
  • 500 ml de lapte
  • 25 grame de cacao
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • esență de rom
  • Pentru decor:
  • stafide aurii

Mod de preparare

Din: făină, zahăr, ouă, drojdie, lapte cald, sare, ulei, zahăr vanilinat și esență de rom se face un aluat potrivit de moale care după ce se încorporează toate ingredientele se mai frământă cel puțin 30 de minute, după care se depune într-un vas și se acoperă cu un șervet curat, de pânză. Se dă vasul cu aluatul într-un loc retras, ferit de curenții de aer rece  și se lasă la dospit, 30-45 de minute.

Cât timp aluatul stă la dospit, se face umplutura: se mixează ouăle cu zahărul tos și cel vanilinat și apoi se adaugă laptele. Separat se amestecă bine făina albă cu cacaua și apoi se adaugă în compoziția cu ouă și lapte, mixând întruna, ca să nu se formeze cocoloașe. Se dă crăticioara cu acest amestec la foc mic pentru 5 minute și se amestecă până ce se îngroașă ca o budincă. Atunci se ia umplutura de pe foc și când se mai răcorește puțin se adaugă ciocolata. Se omogenizează și în sfârșit se adaugă untul și la urmă, esența de rom. Se lasă umplutura în așteptare, la răcit.

Când aluatul a crescut frumos, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă cu puțină făină, pentru eliberarea bulelor de aer, după care se împarte în două bucăți similare. Din fiecare se face câte o foaie care se pune în tava unsă cu ulei și pregătită dinainte. Se pune umplutura în tăvi și marginile foilor de aluat se răsfrâng spre interior, de jur împrejur, se rulează și apoi se ondulează manual. Apoi se unge aluatul cu un ou bătut, se decorează păștile cu stafide aurii și se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 45-50 minute.

Când păștile s-au rumenit frumos, se scot din cuptor și se lasă în tăvi, până ce se răcesc de tot. Apoi se păstrează la frigider, până ce se termină.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu ciocolata

Postat de oanapl

Desert pasca cu ciocolata

Pentru blat, amesteci smântâna cu zahărul și sarea. Adaugi untul topit și apoi cacaua și bicarbonatul și omogenizezi. La sfârșit făina cernută în două-trei...

Citeste continuarea

Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

Postat de panacris

Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

Untul se topește și se lasă la răcorit. Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2021, 04:40
O bijuerie de pasca , nu alta !!!!
la 12.05.2021, 08:26
Ce frumoasa este , si ce gust extraordinar trebuie sa aiba
la 12.05.2021, 10:34
la 12.05.2021, 10:47
Delicioasa!
la 12.05.2021, 19:29
Ti-a iesit o minunatie de pasca si sigur este super, super delicioasa! Ai uitat sa scrii cat lapte trebuie, la ingredientele de la umplutura!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking