Desert pasca cu ciocolata, nuci si alune

Postat de ctlina in Dulciuri
6 Apr 2018 | 4082 vizualizari
Desert pasca cu ciocolata, nuci si alune

"Bunatati de Paste"  V-ati hotarat ce fel de pasca faceti anul asta de Paste?  Va propun o reteta noua de pască, cu aluat dulce ciocolatos si cu o umplutura cremoasa din branza, smantana si ciocolata. Reteta am gasit-o pe un site care-mi place foarte mult Savori urbane. Simpla si rapida de facut, iar rezultatul este foarte bun.  Toate retetele mele de pasca aici. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/pasca-cu-ciocolata-nuci-si-alune.html

Ingrediente

Pentru aluatul fraged cu cacao:

  • 90 g faina
  • 35 g cacao pudra
  • 50 g zahar tos
  • 1 galbenus (am uitat)
  • 60 g unt rece
  • 1 varf de sare
  • jumatate de plic de zahar vanilat
  • 20-30 ml apa rece

Umplutura:

  • 350 g branza de vaci grasa, bine scursa de zer
  • 2 oua
  • un varf de sare
  • 1 plic si jumatate de zahar vanilat Bourbon
  • 50 g zahar tos
  • 10 ml smantana lichida
  • 150 g ciocolata amaruie topita (min 40% cacao)
  • 50 g nuci usor prajite
  • 50 g alune de padure usor prajite

Decor:

  • oua de ciocolata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pregatiti aluatul:

In bolul robotului puneti faina, cacaua, zaharul pudra, vanilia, sarea si cubuletele de unt rece. Cu paleta robotului, amestecati. Puneti galbenusul si apa rece treptat, amestecati pana obtineti o bila de aluat. Nu-l framantati cu mana.

Daca nu aveti roboti, amestecati intr-un castron ingredientele cu lama unui cutit bont, zdrobind cuburile de unt. Adaugati apoi galbenusul de ou si treptat apa rece. Aluatul va se lega. Nu-l framantati cu mana.

Inveliti bila intr-o folie de plastic si dati la rece 10 minute.

Dupa acest timp, intindeti cu un sucitor aluatul. Faceti un cerc si puneti-l pe fundul formei unse. Cu aluatul ramas faceti o banda un pic mai mare decat peretii formei si puneti-o pe peretii formei unsi. Apasati bine cu degetele si sudati cele 2 aluaturi. Puneti forma la rece.

Intr-o tigaie mica, antiaderenta, prajiti usor nucile si alunele.

Topiti ciocolata la bain marie sau la microunde.

In bolul robotului puneti branza, sarea, zaharul si vanilia.

Amestecati si adaugati treptat ouale si smantana.

Adaugati ciocolata topita si amestecati bine (ciocolata se va intari un pic la contact).

Incalziti cuptorul la 180° C.       

Scoateti din frigider forma cu aluatul fraged. Turnati in ea crema de ciocolata.

Presarati nucile si alunele deasupra si apasati-le usor cu o lingura. Nici sa nu fie afara, dar nici sa nu se duca la fund (pastrati cateva pentru decorul final.

Nivelati forma si dati la cuptor.

Aluatul s-a desprins de pereti si mi-a cazut peste branza :) Este bine si asa.

Primele 20 de minute la 180° C, apoi reduceti la 170° C si lasati inca 20 de minute.

Cu aluatul ramas am facut 3 iepurasi (10 minute la cuptor).

Lasati-o sa se raceasca si dati la frigider o noapte.

Scoateti pasca din forma (detasabila). Pudrati-o cu zahar si decorati-o dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu ciocolata, nuci si alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciocolata de casa (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Ciocolata de casa (reteta video)

Se pune zahărul cu apa pe foc, şi se fierbe până când se leaga bine (cam 10 min) (secretul: până când se face aţe). Cât siropul este pe foc, laptele praf şi...

Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de Sidy

Gogosi de post

Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute. Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2018, 19:54
Mananc de la tine ca eu anul asta nu fac...
la 06.04.2018, 20:03
vino cu sarmale afumate si cozonac
la 06.04.2018, 20:12
Ce buna!
la 06.04.2018, 20:23
la 06.04.2018, 20:27
Gata, sosesc....cu trenul de Frantia.....

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking