Desert pasca cu crema de ciocolata cu rom

Postat de Corina33 in Dulciuri
26 Mar 2018 | 2534 vizualizari
Desert pasca cu crema de ciocolata cu rom

O bunătate de pască pe care vă provoc să o încercați!

Ingrediente

Ptr aluat:

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 60 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 40 g unt topit
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana sau iaurt
  • 1 plic vanilie bourbon Dr.Oetker
  • 1 plic coaja de lamaie Dr.Oetker

Ptr crema:

  • 400 g ciocolata (neagra am pus eu)
  • 120 ml frisca lichida
  • 1 esenta de rom Dr.Oetker

Ptr uns deasupra:

  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare

Intai pregatim aluatul: dizolvam zaharul in laptele caldut si apoi varsam deasupra pliculetul de drojdie uscata si lasam sa se activeze. Cernem faina intr-un bol, amestecam cele doua galbenusuri cu smantana intr-o canita si apoi adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Se toarna peste faina amestecul de lapte cu drojdie, galbenusuri cu smantana si untul si incepem sa framantam. Ne putem unge mainile cu ulei ca sa ne fie mai usor. Dupa ce am framantat aluatul 10-15 minute, acoperim cu o folie si un prosop de bucatarie bolul si il lasam la dospit cam 40 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit, rasturnam aluatul pe masa unsa cu putin ulei, framantam putin sa iasa aerul, si intindem cu sucitorul o foaie mai grosuta. Asezam forma de copt cu gura in jos peste aluat si taiem de jur imprejur. In forma de tort tapetata cu hartie de copt asezam cercul de aluat astfel obtinut si il mai aranjam cu degetele sa fie bine intins pana la magini. Acoperim cu un prosop si dam drumul la cuptor la 180 de grade pana ne ocupam de margine. 

Din aluatul ramas pe margini formam 2 sau 3 fasii mai lungi si le rasucim sau le impletim dupa preferinta. Incercam sa facem marginea putin mai mare decat circumferinta tavii sau macar la fel de mare si o asezam in tava cu grija exact pe margine. Intepam de mai multe ori cu o furculita aluatul de pe fundul tavii ca sa nu se umfle la copt.

Amestecam intr-o canita galbenusul cu laptele si ungem marginea pascutei cu acest amestec, apoi o dam la cuptor ptr 25-30 de minute. Dupa ce s-a rumenit frumos o scoatem la racit pe un gratar. 

Ptr crema: rupem ciocolata bucatele intr-un bol, turnam peste ea frisca lichida si o punem pe baie de aburi sa se incalzeasca si sa se topeasca, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a topit, o luam de pe aburi si adaugam esenta de rom. Amestecam si lasam sa se raceasca sau o dam 10 minute la frigider. 

Cand e rece crema, o turnam in mijloc peste pasca, nivelam si dam la frigider pentru o ora sau doua sa se intareasca crema bine de tot. Apoi o putem orna si servi dupa pofta inimii!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu crema de ciocolata cu rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu branza si ciocolata

Postat de oanapl

Desert pasca cu branza si ciocolata

Mai întâi pregătește crema de ciocolată. Pune la fiert laptele cu zahărul și cacaua pentru 5 minute. Lasa acest sirop la răcit. Mixeaza ouăle bine și adauga siropul, nuca...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 26.03.2018, 20:23
buna buna
la 26.03.2018, 20:25
la 26.03.2018, 20:29
foarte frumoasa!
la 26.03.2018, 20:36
Bună!
la 26.03.2018, 20:37
Ce delicios arata...sigur e o minunatie!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking