Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

Postat de katty in Dulciuri
22 Apr 2020 | 3295 vizualizari
Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

Aluaturi de casa Anul acesta mi-am dorit o pasca mai deosebita/ M-am inspirat  ca idee de blat umplut de pe blogul Iulianei Florentina Avram, o idee care mi-a placut foarte mult. Am adaptat ideea la gusturile familiei si am obtinut o pasca delicioasa cu umplutura aromata.

Ingrediente

  • Blat:
    • 500 gr faina
    • 250 gr lapte
    • 25 gr drojdie
    • 150 gr zahar
    • 4 galbenusuri
    • rom
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1/2 lingurita sare
    • coaja rasa de lamaie si portocala
    • 100 gr unt
    • 2 linguri ulei
    • zahar pudra pentru decor
    Umplutura de mac:
    • 130 gr mac
    • 150 ml lapte
    • 50 gr zahar
    • 2 linguri pesmet
    • 2 albusuri
    Crema de branza:
    • 750 gr branza dulce
    • 200 gr zahar
    • 5 oua
    • un praf de sare
    • 1 plic zahar vanilat
    • 70 gr unt topit si racit
    • coaja rasa de portocale
    • 150 gr papaya deshidratata
    • 150 gr merisoare deshidratate
    • 1 plic budinca de cocos

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea  aluatului.

Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Luam 2 linguri din faina si le punem intr-un castron. Peste faina turnam putin lapte clocotit si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei si adaugam drojdia si o lingurita de zahar.

Restul de lapte il incalzim cat sa putem tine un deget in el. Omogenizam si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp intr-un castron frecam cele 4 galbenusuri cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si portocala, romul, uleiul si jumatate din unt topit si racit la temperatura camerei. In adancitura formata in faina punem drojdia crescuta, amestecul de galbenusuri si laptele caldut si framantam bine un aluat nelipicios. Cand aluatul este gata,punem restul de unt topit si racit la temperatura camerei si il incorporam in amestec cu miscari ale mainii de jos in sus. Acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Pregatim umplutura de mac. Punem intr-o craticioara laptele, zaharul si macul si fierbem pana este absorbit tot laptele. Dam jos, punem pesmetul si lasam la racit. Cand s-a racit, amestecam cu cele 2 albusuri  pe care le-am mixat putin cu un praf de sare.
Din amestecul de aluat vom obtine cam 1100 gr aluat final. Fie vom face 2 bucati de pasca, fie vom face  si un cozonac mai mic, deoarece vom avea nevoie cam de 550 gr aluat pentru o tava rotunda de 28 cm.
Intindem aluatul crescut sub forma de dreptunghi si il umplem cu amestecul de mac. Rulam strans intr-un sul din care vom taia bucati egale de aluat de aproximativ 1,5 cm pe care le vom aseza intr-o forma rotunda tapetata pe fund si pereti cu hartie de copt, pastrand spatiu intre ele pentru a avea loc sa creasca. Acoperim forma si o lasam 10 minute sa creasca, apoi o punem la cuptor la 180 de grade C, pentru 15 minute.

Intre timp pregatim crema de branza. Separam ouale. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Amestecam branza scursa s de eventuala zeama cu galbenusurile, untul,  coaja rasa de portocale, budinca de cocos si zaharul vanilat. Adaugam albusurile batute, apoi merisoarele si papaya. Amestecam usor compozitia.

Scoatem forma din cuptor si turnam deasupra branza. Reducem focul la 160 grade C si punem forma la cuptor pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra. Lasam pasca sa se raceasca in forma, apoi o scoatem si presaram deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu mac, papaya si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Postat de panacris

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se...

Citeste continuarea

Biscuiti cu fulgi de ovaz si merisoare

Postat de deyutzky

Biscuiti cu fulgi de ovaz si merisoare

Topim untul peste care adaugam zaharul brun. Amestecam pana cand zaharul se topeste. Adaugam ouale si esenta de vanilie si amestecam compozitia. Punem fulgii de ovaz si merisoarele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2020, 09:42
Ai făcut o pască mai deosebită, decât cele obișnuite...!
la 22.04.2020, 09:42
Cat de bine arata!
la 22.04.2020, 09:53
Ce interesanta! Arata bine!
la 22.04.2020, 10:00
la 22.04.2020, 10:07
Buna pasca!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking