Desert pasca fara aluat

Postat de AlexTeacher in Dulciuri
6 Apr 2017 | 27059 vizualizari

Pasca fara aluat este solutia perfecta pentru acele momente in care chiar nu mai faci fata tuturor treburilor, dar totodata vrei sa-ti surprinzi familia cu un preparat traditional, de casa.

Ingrediente

  • 700 g de branza de vaci scursa
  • 150 g de stafide hidratate in 100 ml de crema de whiskey
  • 150 g de faina
  • 5 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 9 linguri de zahar
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita de fresh de lamaie
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • extra faina si unt pentru tapetat forma de tort cu fund detasabil 28 cm

Mod de preparare

In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta de vanilie. Amesteca pana obtii o compozitie omogena. Amesteca faina cu un varf de cutit de sare si praful de copt. Incorporeaza treptat compozitia lichida peste cea solida, avand grija sa nu faci cocoloase. Bate albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si zeama de lamaie. Cand aproape s-au intarit, adauga zaharul si continua pana devin lucioase, iar castronul il poti tine cu susul in jos. Amesteca peste compozitia de baza jumatate din cantitatea de albusuri, iar cealalta jumatate impatureste-o de sus in jos, uniform, incercand sa pastrezi bulele de aer in interior.

Tapeteaza o forma de tort cu unt si faina. Adauga compozitia in forma de tort tapetata. Introdu-o in cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade. Las-o acolo pentru 15 minute, dupa care scade temperatura la 150-160 de grade si las-o inca 35-40 de minute. Fa testul cu scobitoarea, iar daca aceasta este curata, inseamna ca s-a copt in totalitate.

Da-i ragaz sa se raceasca, dupa care scoate-o din forma si taie o felie. Incearca aceasta reteta si-ti garantez ca o sa-ti placa foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de mirela0911

Desert pasca dulce fara aluat

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2017, 18:25
la 06.04.2017, 18:32
la 06.04.2017, 19:11
la 06.04.2017, 19:29
Aromata si delicioasa, exact cum imi place!
la 06.04.2017, 20:44
Cremoasă și aromată ,a ieșit o bunătate de pască!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking