Desert pasca fara aluat

Postat de Criss in Prajituri
30 Apr 2019 | 7883 vizualizari
Desert pasca fara aluat

Am vazut pe atat de multe bloguri reteta de pasca fara aluat (un cheesecake simplu fara crusta) si m-am hotarat sa-l fac si eu. Am optat pentru reteta Inei Niculescu, o reteta foarte buna si reusita.  Prajitura mea n-a iesit chiar atat de frumoasa ca a Inei, pentru ca nu mi-am gasit forma de copt cu diametrul 28 cm. De fapt am gasit doar inelul detasabil, nu si fundul formei, motiv pentru care am copt cheesecake-ul intr-o forma de 22 cm diametru. A iesit mai inalta si din acest motiv, nu chiar atat de frumoasa. In plus, ai mei dadeau tarcoale frigiderului, astfel ca probabil n-am lasat-o suficient de mult sa stea in frigider. Dar asa am patit si anul trecut cu tarta cu branza si piersici.

Ingrediente

  • 1 kg branza de vaci (am folosit Pilos) 
  • 7 oua 
  • 150 g unt topit si racit 
  • 250 g zahar 
  • 5 linguri de faina 
  • 4 linguri gris 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • coaja rasa de la o lamaie bio 
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  • 100 g stafide spalate si inmuiate in rom 
  • coji de nlamaie confiate (Lidl)

Mod de preparare

Reteta in sine este extrem de simpla, astfel ca orice incepator in ale bucatariei o poate prepara cu usurinta. In plus este si foarte versatila, se poate servi cu diverse sosuri de fructe sau ciocolata, sau doar simpla, pudrata cu zahar. 

Mai intai se pregateste o forma de tort cu inel detasabil. Dupa cum spuneam mai sus, e nevoie de o forma cu diametru 28 cm. A mea a avut 22 cm diametru, drept pentru care cheesecake-ul meu a crescut foarte mult in inaltime. Cred ca se poate vedea si in imagine. Inelul formei de copt se unge cu unt si se pudreaza cu faina. Pe fundul formei de copt se pune hartie de copt. Intr-un castron incapator se pune branza scursa, zaharul, galbenusurile de ou, untul topit si racit, esenta de vanilie si se amesteca cu un mixer sau cu un tel sub forma de para, pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu grisul si praful de copt, stafidele scurse si coaja rasa de lamaie. Se omogenizeaza compozitia.  Albusurile se bat spuma tare si se adauga peste compozitia de branza, amestecand usor cu o spatula, avand grija sa nu pierdem tot aerul acumulat in spuma de albus. Se toarna compozitia in forma pregatita, se niveleaza si se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se coace pasca timp de o ora la foc mic, pe treapta a doua a aragazului. Dupa acest timp, se verifica pasca cu o scobitoare. Ea trebuie sa fie rumenita pe margini si putin moale la mijloc. Se va intari dupa racire. Se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se scoate inelul si se pune pasca in frigider. Ideal ar fi sa stea peste noapte in frigider. A mea nu stiu daca a stat mai mult de doua ora, ca ai mei erau tare nerabdatori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Postat de mirela0911

Desert pasca fara aluat, cu ricotta si merisoare

Intr-un bol se pun ricotta, ouale, se adauga praful de sare, zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Se mixeaza la viteza cea mai mica pana se omogenizeaza totul apoi se...

Citeste continuarea

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de mirela0911

Desert pasca dulce fara aluat

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2019, 07:26
Ce buna este
la 30.04.2019, 07:27
la 30.04.2019, 07:35
O rețetă tare faina, în zona noastră nu se prea face pasca
la 30.04.2019, 07:49
la 30.04.2019, 07:50

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking