Ingrediente
- 500 g branza de vaci
- 200 g iaurt grecesc
- 100 g zahar
- 4 oua
- 2 lg zahar
- 1 plic zahar vanilat Bourbon Dr.Oetker
- 1 fiola esenta de vanilie Dr.Oetker
- 1 lgt esenta migdala marocana Dr.Oetker
- 50 g stafide
- 2 lg lichior Amaretto
- 50 g mix de fructe uscate
- 5 lg faina
- 1 plic praf de copt Dr.Oetker
Mai avem nevoie de:
- Zahar pudra vanilat Dr.Oetker
- Floricele de napolitana Dr.Oetker
Mod de preparare
Stafidele se pun la inmuiat impreuna cu lichiorul Amaretto. Fructele uscate se se taie in bucati mai mici.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga 2 lg de zahar si se bat in continuare pana se obtine o spuma ferma. Se lasa deoparte pana se prepara amestecul de branza.
Intr-un bol se pune branza impreuna cu iaurtul, zaharul, galbenusurile si aromele. Se mixeaza impreuna pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga stafidele si fructele uscate. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza din nou. Se adauga in doua transe spuma si se amesteca cu miscari usoare pana la omogenizare completa.
Se tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili. Se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute apoi se reduce focul la 160 de grade pentru inca 45-50 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata atunci este gata. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor pt cateva minute.
Se scoate din tava doar cand este foarte bine racita. Se asaza pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se decoreaza cu flori de napolitana.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|