Desert pere coapte in sos de ciocolata

Postat de sufletista in Dulciuri
7 Aug 2021 | 1702 vizualizari
Desert pere coapte in sos de ciocolata

M-am inspirat de aicihttps://catkitchen.wordpress.com/?s=pere Retete de suflet

Ingrediente

  • 6 pere
  • 100 g nuca macinata
  • stafide
  • merisoare
  • 6 lingurite miere de albine
  • migdale
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita miere
  • esenta de rom

Mod de preparare

Spalam perele si le curatam de coaja ,dar nu complet.

Taiem varful la fiecare si scoatem samburi.

Intr-un bol amestecam nuca cu merisoarele,stafidele.

Intr-o tava unsa cu unt adaugam ciocolata rupta bucatele si adaugam perele umplute cu nuca,adaugam cate o lingurita miere de albine(a mea a fost cam inchegata)acoperim cu varful de para.

Dam tava la cuptorul incalzit.

Intre timp pregatim siropul,punem intr-o cratita pe foc ingredientele si lasam pe foc pana ce da in clocot.

Cand ciocolata s-a topit stropim  fiecare para cu siropul obtinut si lasam sa se coaca cca 15 min.

Daca perele se coc mai greu (ca in cazul meu)le mai stropim cu sirop(eu am adaugat cu lingura ca sa fiu sigura ca ies moi):)le adaugam migdalele si mai lasam cateva min la cuptor.

Sunt foarte bune carde,dar eu le prefer reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere coapte in sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec de post reteta ieftina, simpla si rapida

Postat de gicuta69

Desert chec de post reteta ieftina, simpla si rapida

Cum se prepara Desert chec de post reteta ieftina, simpla si rapida Punem intr-un castron zaharul, uleiul, apa minerala, faina cernuta cu praful de copt, esentele, coaja de lamaie, sarea...

Citeste continuarea

Cozonac cu umplutura mixta

Postat de TAB1TA

Cozonac cu umplutura mixta

 Drojdia se dizolva in laptele cald si se amesteca cu o lingurita de zahar. Apoi se amesteca cu 300 g de faina si se framanta, formandu-se o maia care se lasa sa creasca cel putin o ora la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2021, 22:45
Nu am încercat niciodată, dar cred că sunt delicioase!
la 07.08.2021, 23:02
la 08.08.2021, 09:00
la 08.08.2021, 11:35
la 08.08.2021, 20:55

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking