Ingrediente
- 6 pere
- 100 g nuca macinata
- stafide
- merisoare
- 6 lingurite miere de albine
- migdale
- 100 g ciocolata amaruie
- Sirop
- 100 ml apa
- 1 lingurita miere
- esenta de rom
Mod de preparare
Spalam perele si le curatam de coaja ,dar nu complet.
Taiem varful la fiecare si scoatem samburi.
Intr-un bol amestecam nuca cu merisoarele,stafidele.
Intr-o tava unsa cu unt adaugam ciocolata rupta bucatele si adaugam perele umplute cu nuca,adaugam cate o lingurita miere de albine(a mea a fost cam inchegata)acoperim cu varful de para.
Dam tava la cuptorul incalzit.
Intre timp pregatim siropul,punem intr-o cratita pe foc ingredientele si lasam pe foc pana ce da in clocot.
Cand ciocolata s-a topit stropim fiecare para cu siropul obtinut si lasam sa se coaca cca 15 min.
Daca perele se coc mai greu (ca in cazul meu)le mai stropim cu sirop(eu am adaugat cu lingura ca sa fiu sigura ca ies moi):)le adaugam migdalele si mai lasam cateva min la cuptor.
Sunt foarte bune carde,dar eu le prefer reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere coapte in sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|