Desert pere coapte in sos de ciocolata

Postat de sufletista in Dulciuri
7 Aug 2021 | 1713 vizualizari
Desert pere coapte in sos de ciocolata

M-am inspirat de aicihttps://catkitchen.wordpress.com/?s=pere Retete de suflet

Ingrediente

  • 6 pere
  • 100 g nuca macinata
  • stafide
  • merisoare
  • 6 lingurite miere de albine
  • migdale
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita miere
  • esenta de rom

Mod de preparare

Spalam perele si le curatam de coaja ,dar nu complet.

Taiem varful la fiecare si scoatem samburi.

Intr-un bol amestecam nuca cu merisoarele,stafidele.

Intr-o tava unsa cu unt adaugam ciocolata rupta bucatele si adaugam perele umplute cu nuca,adaugam cate o lingurita miere de albine(a mea a fost cam inchegata)acoperim cu varful de para.

Dam tava la cuptorul incalzit.

Intre timp pregatim siropul,punem intr-o cratita pe foc ingredientele si lasam pe foc pana ce da in clocot.

Cand ciocolata s-a topit stropim  fiecare para cu siropul obtinut si lasam sa se coaca cca 15 min.

Daca perele se coc mai greu (ca in cazul meu)le mai stropim cu sirop(eu am adaugat cu lingura ca sa fiu sigura ca ies moi):)le adaugam migdalele si mai lasam cateva min la cuptor.

Sunt foarte bune carde,dar eu le prefer reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere coapte in sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

Postat de panacris

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

Se amestecă energic margarina topită cu zahărul, sarea și ouăle, până se topește zahărul. Ciocolata se rupe bucățele și se topește într-un vas special sau pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert pasca cu ciocolata si branza, fara zahar

Aluatul: Ciocolata cu laptele le puneti la topit, apoi lasati sa se racoreasca. Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, oul si indulcitorul, le mixati. Adaugati amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2021, 22:45
Nu am încercat niciodată, dar cred că sunt delicioase!
la 07.08.2021, 23:02
la 08.08.2021, 09:00
la 08.08.2021, 11:35
la 08.08.2021, 20:55

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking