Desert pere in vin alb

Postat de cristina1985 in Sirop / Compot
20 Dec 2021 | 2147 vizualizari
Desert pere in vin alb

Ingrediente

  • 4 pere (750 g)
  • 2 batoane mici de scortisoara
  • 160 g zahar
  • 1/2 pliculet zahar vanilinat
  • 300 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • coaja lamaie
  • Pentru ornat (optional):
  • 1 ciocolata amaruie
  • 10 lg lapte

Mod de preparare

      Se pregateste siropul: se pun la fiert apa ,vinul zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara si coaja de lamaie. Se lasa sa dea in clocot, iar cand s-a dizolvat zaharul se pun perele.

      Perele se curata de coaja si se taie in jumatati. Se scoate cotorul cu grija, pentru a nu strica forma lor. 

      Se pregateste un cerc din hartie de copt,care se pune deasupra perelor din oala,in loc de capac. Se fierb 35 de minute,apoi se scot si se mai lasa siropul sa fiarba 12 minute. In cazul in care perele nu sunt facute,le puteti fierbe mai mult,dar nu mai fierbeti siropul.

     Se scot perele si se strecoara siropul. Apoi puneti perele din nou in oala. Se pot servi asa, sau cu ciocolata.Eu prefer cu sirop.

    Sos ciocolata: se pun pe baie de aburi ciocolata si laptele si se amesteca. Dupa ce s-a topit ciocolata, se pot orna perele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere in vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu faguri si albine

Postat de ancutsa

Desert tort cu faguri si albine

  Decorațiuni: Pentru albine și litere, se topesc 40 g ciocolata neagră și 20 g ciocolată albă, în două castronele, pe baie de abur, se lasă la răcit. Se adaugă în...

Citeste continuarea

Desert tarta Rapsodia

Postat de ancutsa

Desert tarta Rapsodia

Laşi aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor 10 minute, la foc mic spre mediu, o scoţi ca s-o ungi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2021, 09:22
Bune...!
la 20.12.2021, 09:54
la 20.12.2021, 10:00
Bune!
la 20.12.2021, 11:11
Super!
la 20.12.2021, 12:11
Multumesc!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking