Ingrediente
- 25 g drojdie proaspata
- 300 ml apa calduta
- 1 ou
- 1 lingura zahar
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita otet
- 50g Rama Maestro 72% grasime
- faina cat cuprinde
- Pentru impachetat:
- 200 g unt sau margarina
- Pentru umplutura:
- 1 ou pentru uns
- spuma de capsuni sau gem de capsuni
- nuca rumenita la cuptor si macinata
Mod de preparare
Modul de pregatire pentru aluat l-am postat aici:
https://www.bucataras.ro/retete/saratele-cu-susan-si-aluat-de-casa-82598.html
Pregatirea pernutelor:
Se preincalzeste cuptorul.
Se taie aluatul in jumatate, apoi iar in jumatati. Se lucreaza cu bucati mai mici de aluat pentru ca se incalzesc pe masa, cat dureaza coacerea.
Se intinde primul aluat pe masa presarata cu faina, intr-o foaie mai grosuta, se taie patrate sau dreptunghiuri mai maricele.
Apoi, se ia fiecare patrat sau dreptunghi si se pune pe o jumatate spuma sau gem de capsuni amestecat cu nuca rumenita la cuptor si macinata, iar cealalta jumatate se cresteaza cu un cutit. Se impatureste si arata ca o pernuta. Se asaza intr-o tava cu foaie de copt, se ung cu ou batut.
Se coc la foc mediu, in primele 5 minute, apoi la foc mic, inca 15 minute sau pana se fac aurii. Cand se vor coace si se vor umfla, se va vedea frumos umplutura.
Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri. Nu sunt unsuroase, asa ca pot fi luate si la pachet.
Pofta buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/pernute-cu-capsuni-si-nuca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pernute cu capsuni si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|