Desert pernute cu capsuni si nuca

Postat de ancutsa in Dulciuri
8 Mai 2017 | 2249 vizualizari
Desert pernute cu capsuni si nuca

Din ingredientele de mai jos, am pregatit 2 retete: saratele si pernute cu capsuni si nuca. Le puteti pregati ori dulci, ori sarate.   Mai jos va prezint varianta pentru pernute:

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita otet
  • 50g Rama Maestro 72% grasime
  • faina cat cuprinde
  • Pentru impachetat:
  • 200 g unt sau margarina
  • Pentru umplutura:
  • 1 ou pentru uns
  • spuma de capsuni sau gem de capsuni
  • nuca rumenita la cuptor si macinata

Mod de preparare

 

Modul de pregatire pentru aluat l-am postat aici:

https://www.bucataras.ro/retete/saratele-cu-susan-si-aluat-de-casa-82598.html

 

 Pregatirea pernutelor:  

Se preincalzeste cuptorul.

Se taie aluatul in jumatate, apoi iar in jumatati. Se lucreaza cu bucati mai mici de aluat pentru ca se incalzesc pe masa, cat dureaza coacerea.

Se intinde primul aluat pe masa presarata cu faina, intr-o foaie mai grosuta, se taie patrate sau dreptunghiuri mai maricele.

 Apoi, se ia fiecare patrat sau dreptunghi si se pune pe o jumatate spuma sau gem de capsuni amestecat cu nuca rumenita la cuptor si macinata, iar cealalta jumatate se cresteaza cu un cutit. Se impatureste si arata ca o pernuta. Se asaza intr-o tava cu foaie de copt, se ung cu ou batut.

 Se coc la foc mediu, in primele 5 minute, apoi la foc mic, inca 15 minute sau pana se fac aurii. Cand se vor coace si se vor umfla, se va vedea frumos umplutura.

 Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri. Nu sunt unsuroase, asa ca pot fi luate si la pachet.

 Pofta buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/pernute-cu-capsuni-si-nuca.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pernute cu capsuni si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar

Postat de andaoana

Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar

Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat. Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Mucenici cu ciocolata si portocale

Postat de Oana

Mucenici cu ciocolata si portocale

Pentru aluat am framantat la robot :) Mixeaza untul moale cu oul, sarea, vanilia si zaharul, apoi adauga faina amestecata cu drojdia uscata. Lasa la framantat 15 minute, iar daca mai este nevoie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2017, 16:05
Ce pernuțe bune ai făcut!
la 08.05.2017, 16:19
la 08.05.2017, 16:44
la 08.05.2017, 17:01
la 08.05.2017, 17:09

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking