Ingrediente
- 250 g făină
- 130 g margarină/unt
- 130 g nuci prăjite uşor şi măcinate fin
- 70 g zahăr pudră
- 2 fiole esenţă de vanilie
- 1/2 fiolă esenţă de lămâie
- un praf de sare
- ciocolată+ulei pentru ornat
Mod de preparare
Se freacă margarina la temperatura camerei cu zahărul.
Se adaugă praful de sare, esenţele, nucile şi făina cernută.
Se omogenizează bine totul.
Aluatul se întinde pe masa pudrată uşor cu făină.
Grosimea să fie cam de jumătate de centimetru.
Se decupează cu forma specială (sau altă formă la alegere şi atunci îi numim biscuiţi 🙂 ) şi se pun uşor în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la 180 grade C, fără ventilaţie, timp de 16-17 minute.
Se lasă la răcit în tavă, apoi se ornează cu ciocolata topită cu un pic de ulei.
Se pot pudra uşor cu zahăr pudră vanilat.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piscoturi cu vanilie si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|