Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
14 Aug 2018 | 5600 vizualizari
Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme

Caldura mare moncher, dar zau ca merita placinta asta s-o descretesti cu papilele gustative....

Ingrediente

  • cca 400 g foi de placinta Linco ( 10 foi )
  • cca 700 g branza dulce mai grasuta
  • 150 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 150 g stafide
  • 2 pliculete de zahar vanilat bourbon
  • 8 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte dulce
  • 3 galbenusuri
  • 3 pliculete zahar vanilat bourbon
  • ulei pentru uns

Mod de preparare

Mai intai decongelam foile de placinta.

Intr-un castron punem branza dulce, iaurtul grecesc, 4 galbenusuri de ou, zaharul vanilat si cele 8 linguri de zahar, sarea si stafidele si apoi omogenizam ingredientele.

Luam foile, cate 2 si le ungem bine cu ulei, apoi pe jumatate din foi asezam 5 gramajoare de umplutura, aducem peste gramajoare cealalta jumatate de foi si apoi strangem foile, adica le incretim cum se vede-n imagine.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiune 24/34 cm , asezam foile incretite una langa alta, dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste.

Separat amestecam laptele cu 3 galbenusuri si 3 pliculete de zahar vanilat bourbon, apoi scoatem tava din cuptor, intepam din loc in loc si turnam amestecul de lapte si ou. Dam din nou tava la cuptor pana ce laptele intra in placinta. Un deliciu atat calda cat si rece, daca mai apuca sa se raceasca....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Postat de gaby_d

Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Prepararea e mai mult decat simpla. Am inceput cu crema. Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia. Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2018, 16:53
Yami! Ce bunatate!
la 14.08.2018, 17:15
Ioi,ioi,ioi Cleme)
la 14.08.2018, 17:24
Arata super !! Frumos rumenita si ... corespunzatoare
la 14.08.2018, 17:46
E foarte buna placinta asta! Si eu o fac des
la 14.08.2018, 17:53
Bun și Motanul la casa omului Foarte bună plăcinta

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking