Ingrediente
- 200 ml apa calduta
- 4 linguri de untura
- faina cat cuprinde, aprox. 500 g
- 1 kg telemea
- 100 g zahar
- 3 oua
- stafide
- esenta de vanilie
- zahar pudra
Mod de preparare
Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea tare si este nelipicios. Impartim aluatul in 5-6 parti egale, depinde cat de mari faceti foile. Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si deasupra foii si intindem cu facaletul foi cat mai subtiri.Punem foaia intinsa pe hartie pentru a rula cu usurinta placinta.
Dam telemeaua pe razatoare, adaugam zaharul, esenta, ouale si stafidele si amestecam bine.
Presaram din loc in loc amestec de branza peste foaia intinsa, rulam si punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 30 de min.
La final presaram zahar pudra deasupra placintei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza cu foi de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|