Desert placinta cu branza si fructe confiate

Postat de sufletista in Dulciuri
21 Apr 2017 | 1812 vizualizari
Desert placinta cu branza si fructe confiate

Ingrediente

  • Aluat
  • 800 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 50 g drojdie
  • coaja de portocala
  • 300 ml lapte
  • +3 linguri untura
  • Umplutura
  • 3 albusuri
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 oua
  • 600g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • 100 g fructe confiate
  • Uns
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri lapte
  • 2 patratele ciocolata alba

Mod de preparare

Blat

Intr-un bol, cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de portocala si amestecam, facem o adancitura in mijloc, adaugam untul topit, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, galbenusurile batute si incepem sa framantam, adaugand treptat lapte, pana ce rezulta o coca omogena.

Intindem aluatul pe masa infainata si ungem cu cele 3 linguri de untura, impaturim in 3 si lasam sa creasca pana ce isi dubleaza volumul.

Crema

Batem albusurile impreuna cu ouale, adaugam restul de ingrediente, omogenizam si dam la rece pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa infainata, intindem branza deasupra, presaram fructele si taiem fasii de aluat de cca 5 cm, aducem peste umplutura, apasam bine.

Ruloul rezultat il asezam in tava tapetata cu hartie de copt, sub forma de spirala.

Procedam la fel pana ce terminam.

Ungem cu oul batut cu zaharul si laptele, radem ciocolata deasupra, lasam 10 minute, dupa care dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert placinta cu branza si fulgi de cocos

Postat de sufletista

Desert placinta cu branza si fulgi de cocos

Fructele confiate le punem intr-un castron, adaugam apa calduta, esenta de rom si lasam sa se hidrateze 1 ora. Intr-un bol, mixam ouale cu praful de sare, zaharul pana ce devine ca o crema,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2017, 16:51
la 21.04.2017, 17:07
la 21.04.2017, 17:08
la 21.04.2017, 17:24
Buna,buna!
la 21.04.2017, 17:26
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking