Desert placinta cu branza si urda (2)

Postat de cristinutanicolita in Dulciuri
20 Noi 2017 | 4001 vizualizari
Desert placinta cu branza si urda (2)

Tarte si plăcinte, rumenite și iscusite!

Ingrediente

  • Pt foile de plăcintă:
  • 12 lg zahar
  • 12 lg ulei
  • 16 lg lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt,
  • cca 600 g faina.
  • Umplutura:
  • 250 g urda dulce
  • 200 g brânză dulce de vaci (bine scursa)
  • 200 g zahar pudră
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 50 g stafide
  • zahar pudră

Mod de preparare

Mai întâi pregătim umplutura: Punem stafidele in apa calda, cat sa le acopere si le lăsăm la hidratat cam 15 min. Dam branza pe razatoare, adaugam restul ingredientelor si omogenizam totul. 

Dam drumul la cuptor. 

Pregătim aluatul. Intr-un castron punem zaharul, uleiul, laptele, sarea si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam praful de copt si faina treptat până obținem un aluat moale, dar nelipicios. 

Împărțim aluatul in 2 parti egale. 

Infainam blatul de lucru si intindem 2 foi.

Ungem tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. 

Punem o foaie în tava, adaugam umplutura si acoperim cu cealaltă foaie. Unim bine marginile si băgăm placinta la cuptor, la foc mediu până devine rumena. 

Rece o pudram cu zahar. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si urda (2)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca de chia cu lapte de capra

Postat de andaoana

Budinca de chia cu lapte de capra

Intr-un castron punem semintele de chia si green sugar si turnam peste ele laptele rece. Amestecam , acoperim castronelul cu folie si dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte....

Citeste continuarea

Desert croissante cu unt si scortisoara

Postat de Oana

Desert croissante cu unt si scortisoara

Pentru aceasta reteta am ales varianta usoara cu aluat congelat, pentru ca dureaza destul de mult sa pregatesc unul proaspat, iar micul dejun trebuie rezolvat rapid. Mai intai amesteca untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2017, 22:38
Ce bunatate ai preparat!
la 20.11.2017, 22:38
Bună plăcintă ai făcut, Cristinuța!
la 20.11.2017, 22:39
Multumesc Ruxy!
la 20.11.2017, 22:40
Multumesc Rodica!
la 20.11.2017, 22:51
Buna, buna!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking