Ingrediente
- 1 aluat de foietaj
- 100 g de ciocolata neagra
- 1 ou intreg +1 galbenus
- 50 g de zahar
- 80 g de pudra de pralin
- 30 g de unt
- 1 galbenus+ 1 lingura de lapte pentru dorat
- 1 figurina + 1 coroana
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180 °C.
Intindem sau taiem aluatul in 2 dreptungiuri (unul putin mai mare).
Dati la rece.
Topiti ciocolata impreuna cu untul. Amestecati bine si lasati sa se raceasca.
Intr-un castron sau in bolul robotului frecati bine oul intreg cu galbenusul si zaharul.
Adaugati pudra de pralin si apoi ciocolata racita si amestecati bine.
Punem pe o placa tapisata aluatul mai mic.
Depuneti crema deasupra. Cu un penson ungem marginile cu ou batut sau cu apa .
Ascundem figurina şi acoperim cu cea de-a doua foaie. Taiem si sudam marginile. Dati la rece 10 minute.
Decorati daca doriti cu aluatul ramas.
Ungem foaia de deasupra cu galbenusul bătut şi amestecat cu 1 lingura de lapte rece.
Intepati cu o scobitoare sau faceti o gaura mica in mijloc.
Se coace in cuptorul incalzit la 180°C timp de 25 minute.
Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu ciocolata / Galette des rois" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|