Melcisori cu nuca

Postat de caroline in Dulciuri
13 Mar 2014 | 13392 vizualizari
Melcisori cu nuca

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie proaspata ( 25 gr)
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 1\2 lingurita sare
  • 2 albusuri de ou
  • 100 gr nuca
  • 1 galbenus de ou ( pentru uns)

Mod de preparare

Punem intr-un pahar drojdia maruntita,1 lingura de zahar,2 linguri cu lapte caldut ( nu fierbinte) si 3 linguri cu faina si lasam 5 minute acoperit.

Separat punem intr-un bol restul de faina cernuta.Punem sarea ,ouale,restul de zahar si drojdia .

Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin restul de lapte caldut si untul topit si racit.Framantam pana obtinem un aluat elastic.

Acoperim bolul si il lasam la dospit la loc cald pana ce isi va dubla volumul.

Separam mixam albusurile si le amestecam cu nuca maruntita.

Cand aluatul a dospit il intindem pe masa de lucru,il mai framantam putin pentru a iesi aerul din el si il impartim in 2 parti egale.

Fiecare parte o intindem cu ajutorul unui sucitor.Intindem pe toata suprafata compozitia cu nuca si rulam.Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem rondele din aluat.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) .Ungem melcisorii cu galbenusul desfacut in 2 linguri cu lapte.

Coacem in cuptorul incins la 180 grade .

Bune calde,reci si la fel de pufoase si a doua zi ( daca raman)  :) 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Desert melcisori cu nuci, alune de padure si fructe

Postat de simona72

Desert melcisori cu nuci, alune de padure si fructe

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2014, 09:00
supeerrr
la 13.03.2014, 09:02
yummmyyyy
la 13.03.2014, 09:02
ce frumosi
la 13.03.2014, 09:02
Ce bine arata!!
la 13.03.2014, 09:05
hhhhmmmmm... super !

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking