Melcisori cu nuca

Postat de Adi75 in Prajituri
16 Feb 2014 | 5824 vizualizari
Melcisori cu nuca

Ingrediente

  • ALUAT
  • 500-600 g faina
  • 2 linguri mari de smantana
  • 250 g margarina
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • 1 lingura rasa untura ( optional )
  • MAIA
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • putin lapte caldut
  • UMPLUTURA
  • 300 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Pregatim maiaua: punem drojdia intr-un bol si amestecam cu zaharul si laptele peste care presaram putina faina pe toata suprafata, se lasa sa creasca 5-10 minute. Intre timp amestecam bine, bine faina, margarina si untura, facem un cuib la mijloc unde punem galbenusurile, sarea, zaharul si smantana, apoi adaugam maiaua deja crescuta. Framantam bine, daca aluatul nu este destul de elastic mai putem adauga 1-2 linguri de smantana, framantam pana aluatul se desprinde de pe maini. Acoperim aluatul si il lasam la dospit cca 30-40 minute.

Cand aluatul este dospit se imparte in 4 parti egale. Masa se pudreaza cu putina faina si se intinde foaia de aluat cat mai subtire (nu transparenta) apoi intindem pe toata suprafata umplutura de nuca care la randul ei se imparte in 4 parti, apoi incepem sa rulam incet pana obtinem un sul care vine taiat la dimensiuni de cca 2 cm. Se aseaza fiecare melcisor in tava tapetata cu hartie de copt, se coc la 170 grade pana incep sa prinda o culoare aurie .

UMPLUTURA: se incalzeste laptele impreuna cu zaharul, apoi adaugam nuca si lasam sa dea un clocot (pana incepe sa se ingroase putin) cand compozitia se raceste se amesteca cu cele doua albusuri batute spuma cu putin zahar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Desert melcisori cu nuci, alune de padure si fructe

Postat de simona72

Desert melcisori cu nuci, alune de padure si fructe

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2014, 16:22
foarte buni
la 16.02.2014, 16:25
buni rau
la 16.02.2014, 16:28
Va astept la melcisori fetelor
la 16.02.2014, 17:57
ce mult imi plac!
la 16.02.2014, 18:00

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking