Ingrediente
- 500 g iaurt
- 6 oua
- 180 ml ulei
- 180 g zahar + 6 linguri de zahar
- 1 pachet de foi de placinta
- 1 pachet de praf de copt
- stafide
- coaja rasa de la o portocala
- zeama de la o portocala
- zahar pudra
Mod de preparare
Lasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le rupem in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt, stafidele si coaja de portocala rasa.
Punem compozitia in tava tapetata cu ulei si cu foaia de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Caramelizam cele 6 linguri de zahar, adaugam 1 cana de apa calda si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul. La final adaugam zeama de la portocala. Turnam siropul peste placinta imediat ce o scoatem din cuptor si lasam sa se absoarba bine.
Portionam si pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt si sirop de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|