Desert placinta cu mac si coacaze rosii

Postat de andaoana in Prajituri
21 Noi 2017 | 2643 vizualizari
Desert placinta cu mac si coacaze rosii

Tarte si placinte rumenite si iscusite    Imi plac macul si prajiturile cu mac. Intr-o zi am fost la o patiserie si mi-am luat un linzert cu mac. Am fost dezamagita de gust. Macul avea o tenta de amar si era prea sec.   Daca o preparati cu lapte vegetal, atunci poate fi un desert perfect pentru perioada postului.

Ingrediente

  • Pentru foi :
  • 10 linguri de lapte de migdale
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahar brut/ tos
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 400-450 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru umplutura :
  • 200 gr mac macinat
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 30 gr gris(1 lingura plina)
  • 100 gr coacaze rosii congelate/visine

Mod de preparare

Foile:

Intr-un vas care se poate pune pe foc, punem zaharul + laptele+ uleiul + scortisoara si le incalzim la foc mic, pana cand se topeste zaharul.

Lasam sa se raceasca si adaugam coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu.

Omogenizam foarte bine.

Treptat adaugam faina, amestecand in continuu, la inceput cu lingura, iar apoi cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca de maini si sa se poata intinde.

 Impartim aluatul in doua parti egale si il acoperim cu un prosop sau cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura .

 Umplutura:

Incalzim laptele impreuna cu zaharul. Turnam peste macul macinat si amestecat cu grisul. Omogenizam bine si la final, adauga coacazele sau fructele.

 

Pe masa unsa cu ulei intindem o bila de aluat cu sucitorul la dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava rotunda cu diametru de 25 cm pe care am uns-o cu putin ulei.

Asezam prima foaie in tava, intepam aluatul cu o furculita si asezam umplutura. Intindem umplutura pe toata suprafata si o nivelam bine.

Intindem si aluatul ramas si il asezam deasupra umpluturii, apasand usor. Intepam cu o furculita. Daca se doreste, putem lasa putin aluat din care sa decupam inimioare, floricele pentru a decora.

Dam tava in cuptorul incins, la 170-180 grade C, pentru 20-30 minute. Trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra.

Lasam la racit acoperita cu un prosop si apoi o pudram cu zahar, optional.

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mac si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Felii de caramel cu ciocolata

Postat de miha

Felii de caramel cu ciocolata

Mai intai vom prepara crema , pentru ca necesita un pic de timp. Turnam laptele condensat intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau...

Citeste continuarea

Tarta cu branza si visine

Postat de merisor67

Tarta cu branza si visine

Incepem cu pregatirea visinelor, adica le  inlaturam samburii si presaram peste ele, zaharul vanilat. Pentru aluat, punem untul rece intr-un bol, adaugam peste el sarea, zaharul si oul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2017, 14:21
Buna!
la 21.11.2017, 14:23
la 21.11.2017, 14:28
Ce ingrediente bune!
la 21.11.2017, 14:37
Buna placinta
la 21.11.2017, 14:55
Macane placinta ta?

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking