Ingrediente
- 2 oua
- 9 lg ulei
- 9 lg zahar
- 9 lg lapte
- un praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
- 1.5 kg mere
- 3 gutui
- zahar dupa gust
- 1 lg scortisoara
- 1 lgt pudra ghimbir
- 2-3 lg gris
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Mai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele razalite. Adaugam zahar dupa gust si le lasam sa se inmoaie putin. Tragem cratita de pe foc, adaugam scortisoara si ghimbirul, amestecam si lasam sa se raceasca.
Pana atunci ne apucam de aluat. Intr-un lighean, amestecam ouale cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si laptele. Adaugam faina si praful de copt si amestecam pana putem rasturna aluatul si sa-l framantam. Adaugam faina cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Il taiem in doua parti egale.
Luam o bucata si o intindem pe masa de lucru de dimensiunea tavii. Tapetam tava cu hartie de copt si, cu ajutorul sucitorului, asezam aluatul in tava. Presaram putin gris, apoi turnam merele calite. Daca merele sunt zemoase, nu le stoarcem foarte tare. Nivelam frumos, apoi presaram din nou gris.
Se intinde cealalta foaie si o asezam peste mere. O intepam cu furculita si o dam la cuptor la foc mediu (180 de grade C), in jur de 30 de minute. Mai verificam din cand in cand sa nu se rumeneasca prea tare. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, presaram zahar pudra si se taie in bucati mari sau mai mici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|