Desert placinta cu mere

Postat de RuxyRux in Prajituri
23 Noi 2018 | 3488 vizualizari
Desert placinta cu mere

Dulcele copilariei mele, niciodata nu ma pot satura de acest desert delicios! O prajitura plina ochi de mere din gradina mea, va invit cu drag la rasfat!

Ingrediente

Blat:

  • 500 gr faina( plus pentru infainat)
  • 1 ou
  • 250 gr. unt gras( 82%)
  • 150 gr. zahar fin
  • 100 gr. iaurt grecesc( 10%)
  • vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte dulce

Umplutura:

  • 25 de mere frumoase
  • 100 gr. unt
  • 150 gr. zahar brun
  • vanilie
  • scortisoara

Zahar pudra vanilat pentru decor.

Mod de preparare

Se prepara blatul, amestecand ingredientele, untul rece taiat bucati, faina cernuta, zaharul fin, vanilia, oul, iaurtul, laptele dulce, coaja de portocala( Bio), faina si praful de copt.

Se framanta pana se omogenizeaza aluatul, se infoliaza si se tine la rece pana este gata umplutura de mere.

Umplutura:

Avem nevoie de un vas larg pe foc mic,  punem untul, zaharul si vanilia si lasam pana se topeste totul si se omogenizeaza, adaugam merele curatate si razuite, scortisoara dupa gust( mie imi place sa pun mai multa) si  amestecam, apoi lasam compozitia inca 5 minute la foc mic sa se inmoaie si la final tragem vasul deoparte.

Aluatul il impartim in doua bucati egale.

Pe o suprafata infainata intindem prima foaie, o asezam in tava unsa cu unt, adaugam compozitia racita si deasupra asezam a doua foaie intinsa.

Intepam foaia din loc in loc cu furculita si tot cu ea sigilam marginile placintei.

Coacem placinta in jur de 40 de minute sau pana ce se rumeneste frumos.

Portionam placinta cand se raceste, o decoram cu zahar pudra vanilat si o mancam cu placere maxima! Merge bine cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta cu mere

Postat de autodiag

Desert placinta cu mere

Umplutura de mere: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun la calit impreuna cu zaharul (dupa gust), iar dupa ce scade zeama lasata de...

Citeste continuarea

Desert placinta cu mere, cu foi cumparate

Postat de sufletista

Desert placinta cu mere, cu foi cumparate

Cum se prepara Desert placinta cu mere, cu foi cumparate Merele le spalam, le curatam de coaja si le dam prin razatoare. Adaugam untul intr-o cratita si cand s-a topit adaugam merele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2018, 11:59
Prima !!!! Ce fin trebuie sa iasa aluatul
la 23.11.2018, 12:33
Prajitura noastra favorita , super buna . Imi place reteta aluatului
la 23.11.2018, 12:37
Îmi place la nebunie ❤️❤️❤️
la 23.11.2018, 12:41
buna buna
la 23.11.2018, 12:46
Tu faci cele mai bune si faine prajituri cu mere!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking