Ingrediente
- Pentru aluat:
- 1 ou
- 1 lingura zahar
- 3 linguri iaurt cremos
- 50 ml ulei
- 150 ml apa minerala
- 1/4 lingurita sare
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 475 gr faina + pentru infainat masa de lucru
- Pentru umplutura:
- 800 gr mere rase, de la borcan
- 200 gr dulceata de gutui
- 1 lingurita scortisoara
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- zahar vanilat, pentru pudrat
Mod de preparare
Pentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol.
Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si se framanta un aluat, adaugand faina pana devine nelipicios.
Se lasa aluatul la odihnit 15 minute, apoi se imparte in doua parti aproximativ egale.
Se porneste cuptorul la 180 de grade C.
Se intinde prima parte de aluat intr-o tava de 28/40 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se amesteca merele cu dulceata de gutui si se intind peste foaia de aluat.
Cea de-a doua foaie se intinde mai intai pe masa de lucru tapetata cu faina, apoi se transfera peste umputura de mere cu gutui.
Se coace placinta pentru 35 de minute la 180 de grade C.
Se lasa sa se tempereze, se pudreaza cu zahar vanilat si se serveste fie usor calda, fie rece.
Este delicioasa oricum!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|