Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
10 Noi 2017 | 3010 vizualizari
Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

Ca doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa castige si-un premiu....."TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite".

Ingrediente

  • aluat
  • 2 oua
  • 3 linguri osanza ( untura)
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita amoniac
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde sa obtinem un aluat nelipicios si nu tare
  • Umplutura
  • 1 gutuie
  • 2 mere
  • 4 pere
  • 4-5 linguri de zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Aluatul :

Intr-un castron punem cele 2 oua, zaharul, osanza solida, uleiul si sarea, amestecam bine, apoi adaugam praful de copt si amoniacul si stingem cu zeama de lamaie. La final, incorporam faina, amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios, dar destul de moale, un aluat pe care putem sa-l intindem cu usurinta. Il lasam sa se odihneasca cat timp facem umplutura.

Umplutura:

Curatam de coaja fructele, apoi le taiem cubulete mici, le asezam in tigaia wok, presaram zaharul si le lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata de fructe, zaharul incepe sa se caramelizeze usor, la final, adaugam si scortisoara.

Asamblare:

Pentru ca-mi place sa ma joc, m-am jucat...am impartit aluatul in doua parti, una mai mare pe care am intins-o intr-o forma de ceramica cu diametrul de 28 cm, am asezat si pe peretii formei, am intepat cu furculita din loc in loc, am asezat umplutura si am nivelat-o, apoi m-am jucat cu restul de aluat decupand diverse forme pe care le-am asezat pe suprafata placintei.

Am bagat forma in cuptorul preincalzit, cca. 30 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. Cu 5 min inainte sa scot placinta, am uns suprafata cu ou. Am scos forma din cuptor si n-am avut rabdare decat cat am fotografiat-o, apoi mi-am taiat o felie, sa nu mor de pofta.....Se poate pudra cu zahar amestecat cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac fara framantare

Postat de MotanLaOale

Cozonac fara framantare

Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte si se pune in mijlocul fainii din castron. Se presara putina faina deasupra si se lasa sa creasca. Dupa 10 minute cand a crescut...

Citeste continuarea

Gogosi glazurate

Postat de Dya

Gogosi glazurate

Pasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute. Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2017, 13:17
prima servita
la 10.11.2017, 13:27
Waw! Ce bine arată!
la 10.11.2017, 13:30
Lau, tie portie dubla....
la 10.11.2017, 13:31
Multumesc, Oana ! m-am jucat putin.....
la 10.11.2017, 13:36
Ce frumoasa este!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking